Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα μυστικά κονδύλια επί ΝΔ

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα μυστικά κονδύλια επί ΝΔ
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.09.2011 | 19:33
Πρώτη δημοσίευση: 05.09.2011 | 19:33

Οι αποκλίσεις από 200% έως 1000% στα ποσά που προϋπολογίζονταν για "μυστικά κονδύλια" υπουργείων επί κυβέρνησης ΝΔ θα βρεθούν στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας.

Ο οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, έδωσε εντολή για την διερεύνηση δημοσιεύματος της εφημερίδας Τα Νέα σχετικά με την υπερβολική διάθεση ποσών για τα λεγόμενα "μυστικά κονδύλια" υπουργείων, την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ.

Ο εισαγγελέας Εφετών δίνει παραγγελία στον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών να ερευνήσει το ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο εντοπίζονται μεγάλες αποκλίσεις, της τάξης των 200% έως και 1000%, στα ποσά που προϋπολογίζονταν για "μυστικά κονδύλια" υπουργείων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας οι συνολικές απόρρητες δαπάνες του Δημοσίου από ποσό 86,3 εκατομμύρια το 2004 έφθασαν το 2007 στα 160 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την εντολή του κ. Πεπόνη, ο εισαγγελέας που θα αναλάβει την υπόθεση καλείται να εντοπίσει τους λόγους που διατέθηκαν αυτά τα ποσά και να διαπιστώσει αν πράγματι καλύφθηκαν οι ανάγκες για τις οποίες προϋπολογίστηκαν. Στόχος της έρευνας είναι να διακριβωθεί αν τηρήθηκε η νομιμότητα ή αν προκύπτει η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων όπως αυτό της υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν υπηρεσιακοί παράγοντες της συγκεκριμένης περιόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κρίση "έφαγε" και τα μυστικά κονδύλια για τα ΜΜΕ! - Καταργούνται με νόμο!
   Διαδώστε αυτό το άρθρο