Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Παρέμβαση της τρόϊκας και στο Κοινοβούλιο! Εβαλαν “χέρι” σε βουλευτές των 2 μεγάλων κομμάτων!

«Καθίστε κάτω να τα βρείτε» ήταν η προτροπή της Τρόικας σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., κατά την συνάντηση που είχαν σήμερα το απόγευμα οι εκπρόσωποι της με βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών και την Πρόεδρο της, Βάσω Παπανδρέου.

Παράλληλα, οι «Τροικανοί», κατά τη συνάντηση, ζήτησαν από την Ελλάδα να τηρήσει στο ακέραιο τους όρους που απορρέουν από τη σύμβαση του μνημονίου…: «Εμείς σας δώσαμε τα 110 δις ευρώ, εσείς θα κάνετε μεταρρυθμίσεις ή θα συνεχιστεί η ίδια κατάσταση έτσι;» φέρονται να είπαν χαρακτηριστικά.

Στον αντίποδα, οι εκπρόσωποι της Τρόικας «τα άκουσαν» από τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών, ενώ πιο αιχμηρή όλων ήταν η Βάσω Παπανδρέου. «Είναι δύσκολη η κατάσταση. Το πρόγραμμα δεν βγαίνει, δεν πάει πουθενά» είπε, ενώ κατηγόρησε την Ε.Ε, την Ε.Κ.Τ. και το ΔΝΤ ότι η Ελλάδα υπέγραψε με την πλάτη στον τοίχο.

«Επιβάλλετε αυστηρούς όρους που οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση. Βεβαίως να γίνουν αλλαγές, αλλά να καταλάβετε ότι δεν μπορούν να γίνουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Μιλάμε για ανθρώπους, όχι για νούμερα» πρόσθεσε με νόημα η κ. Παπανδρέου. «Να γίνουν αλλαγές, αποκρατικοποιήσεις, αλλά όχι του σκοτωμού» πρόσθεσε.

«Το πρόγραμμα είναι σε λάθος κατεύθυνση. Αντί να οδηγεί στην ανάπτυξη, οδηγεί σε ύφεση και συρρίκνωση. Η κατάσταση δεν βλάπτει μόνο την Ελλάδα, αλλά την Ευρώπη» παρατήρησε εκ μέρους της Ν.Δ. ο Γιάννης Βρούτσης, τονίζοντας πως «πρέπει να επανεξεταστεί η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης στο πλαίσιο των προτάσεων της Ν.Δ., που παρουσίασε μια δέσμη προτάσεων αναπτυξιακών.

Με αφορμή μάλιστα και το πρόγραμμα της Ν.Δ. που … Ζάππειο, ο Πώλ Τόμσεν ανέβασε τους τόνους και είπε στους παριστάμενους βουλευτές της Ν.Δ. «Βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Αν έχετε προτάσεις, συζητήστε τες με την Κυβέρνηση και εφαρμόστε μια ενιαία γραμμή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρόϊκα: “Που πάτε με μόνο 2 επιχειρησιακές συμβάσεις;” – Σίγουρο το “σφάξιμο” των επικουρικών!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε