Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Παρόμοια με την λίστα Λαγκάρντ είχε και το υπουργείο Οικονομικών!

Παρόμοια με την λίστα Λαγκάρντ είχε και το υπουργείο Οικονομικών!

Την αποκάλυψη ότι πολλά από τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ υπάρχουν και στη λίστα των 1.750 «ισχυρών» που κατήρτισε η ίδια και οι συνεργάτες της έκανε στην Προανακριτική Επιτροπή η Αικατερίνη Φρανζεσκάκη.

Η υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών και υπεύθυνη της ομάδας Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου εμμέσως πλην σαφώς «καρφώνει» τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την μη αξιοποίηση των στοιχείων ως φορολογικό εργαλείο, που θα απέφερε έσοδα στο Κράτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να κατέθεσε συγκεκριμένα πως ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου γνώριζε από τον Σεπτέμβριο του 2010 τα ονόματα της λίστας αλλά και τη λίστα των 1.750 «ισχυρών» που κατάρτισε η ίδια, πολλά εκ των οποίων είναι κοινά.

Σήμερα, 3 χρόνια μετά έσοδα δεν έχουν μπει στα κρατικά ταμεία κι όσον αφορά στον κατάλογο φορολογούμενων της ομάδας της κατέθεσε πως είναι στο στόχαστρο 120 ελεγκτών και σύμφωνα με την μάρτυρα έχουν βεβαιωθεί φόροι σε 880 περιπτώσεις,. Ποια ήταν τα κριτήρια για την κατάρτιση της δικής της λίστας;

Τεκμαρτό εισόδημα άνω των 150.000 ευρώ ή αγορές αγαθών αξίας μεγαλύτερης των 450.000 ευρώ ή αξία ακίνητης περιουσίας άνω των 2 εκατ. ευρώ.

Η κ. Φραντζεσκάκη άφησε αιχμές για τον νυν υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, για κωλυσιεργία στις εισπράξεις των προστίμων, καθώς, όπως είπε, η είσπραξη ανατέθηκε στις διαπεριφερειακές υπηρεσίες, που – όπως είπε –είναι στελεχωμένες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λέκκας: Πότε δεν είπα ότι εμπλέκεται η Μαργαρίτα Παπανδρέου στον λογαριασμό των 550 εκατ. ευρώ

Θα περιμένουν το πόρισμα του ΣΔΟΕ και μετά θα καλέσουν τους συγγενείς του Παπακωνσταντίνου

Η Προανακριτική καλεί: Γιώργο Παπανδρέου, Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου!

Σάμπι Μιωνής: ΜΜΕ, κόμματα και ακροδεξιοί με στοχοποίησαν επειδή είμαι εβραίος

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε