Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Παρουσιάστηκε το σχέδιο ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ - “Δεν μπορούν να ληφθούν πρόσθετα μέτρα”, είπε ο Βενιζέλος

Παρουσιάστηκε το σχέδιο ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ - “Δεν μπορούν να ληφθούν πρόσθετα μέτρα”, είπε ο Βενιζέλος
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.02.2013 | 18:32

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσίασε το εθνικό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την ανασυγκρότηση, σε συνάντηση με παραγωγικούς φορείς και κοινωνικούς εταίρους στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου της παράταξης, στην Ιπποκράτους.

“Καμία χώρα με αξιοπρέπεια δεν ανέχεται έξωθεν επιβεβλημένες λύσεις. Έχει σημασία να προχωρήσουμε από το μνημόνιο στο δικό μας ενδογενές, εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης”, τόνισε.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι οι εταίροι μας “πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να ληφθούν πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικού και εισοδηματικού χαρακτήρα”, γιατί “δεν τα αντέχει η Βουλή, η κοινωνία και η πραγματική οικονομία”.
Αναφερόμενος στα διλήμματα που υπήρχαν το 2009, είπε ότι δεν υπήρχε “καλή και κακή επιλογή», μόνο “κακή και καταστροφική”, ότι δεν υπήρχε εναλλακτική επιλογή και πως η άλλη πολιτική ήταν ολέθρια.

Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι προεκλογικά και μετά τις διπλές εκλογές και η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ προσχώρησαν στη λογική αυτή, ενώ προσέθεσε πως “και η ίδια η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση της στο εξωτερικό, λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος”.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν είναι μια κυβέρνηση της ΝΔ και ότι οι υπουργοί της δεν εφαρμόζουν την πολιτική της ΝΔ, αλλά ότι η κυβέρνηση λειτουργεί στη βάση της προγραμματικής συμφωνίας των κομμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε ότι στόχος για να εξασφαλιστεί ο ορίζοντας τετραετίας της κυβέρνησης είναι η επικαιροποίηση της συμφωνίας αυτής.

“Έχει σημασία να κινηθούμε εθνικά ενωμένοι, κοινωνικά σε κλίμα συναίνεσης και εθνικά σε κλίμα συνευθύνης”, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσκληση Βενιζέλου στον Κουβέλη

 

Βενιζέλος: Αμήχανη η απάντηση Κουβέλη

 

Όχι από την ΔΗΜΑΡ στην πρόταση Βενιζέλου - Όλη η επιστολή Κουβέλη

 

Προβάδισμα ΝΔ και άνοδος ΠΑΣΟΚ σε δημοσκόπηση της Alco για το NewsIt


 



   Διαδώστε αυτό το άρθρο