Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

«Παταγώδη αποτυχία» στον ένα χρόνο ΠΑΣΟΚ «βλέπει» η ΝΔ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Από τα λεφτά υπάρχουν, στα δεσμά του μνημονίου – ΠΑΣΟΚ: ένας χρόνος στην εξουσία» τιτλοφορείται το κείμενο με το οποίο η ΝΔ κάνει το απολογισμό του ενός χρόνου από τις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου.

Σε ένα κείμενο 33 σελίδων, η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ εξαπολύει σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση. Παρατίθενται δηλώσεις του πρωθυπουργού και στελεχών της κυβέρνησης, όπως ξεδιπλώνονται στους μήνες που μεσολάβησαν, κάτι που, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, καταδεικνύει από μόνο του το λόγο για τον οποίο η χώρα κατέληξε στην επιτροπεία της τρόικα.

Στο δεύτερο τμήμα του εντύπου, παρουσιάζονται αναλυτικά στοιχεία και πίνακες με δείκτες της πραγματικής οικονομίας, που αποτελούν, όπως επισημαίνεται, αδιάψευστους μάρτυρες της παταγώδους αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον Γιώργο Παπανδρέου ότι παραπλάνησε τον ελληνικό λαό, προσπαθώντας να έρθει με κάθε τρόπο στην εξουσία, ενώ τον κατηγορεί πως στον ένα χρόνο της πρωθυπουργία του, η «ανεύθυνη στάση του» είχε τραγικά αποτελέσματα για την οικονομία.

«Το πρόβλημα ελλειμμάτων και χρέους μεταβλήθηκε σταδιακά σε κρίση δανεισμοί. Τα περιβόητα σπρεντς εκτινάχθηκαν από τις 130 μονάδες βάσης τον Οκτώβριο του 2009 στις 400 τον Ιανουάριο του 2010», τονίζει η ΝΔ.

Η κυβέρνηση επικρίνεται, επίσης, για απουσία κάθε αναπτυξιακής πρωτοβουλίας, η οποία θα περιόριζε την ύφεση, κάτι, που, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, οδήγησε στο μνημόνιο. «Η ύφεση πλησιάζει το 4%, η ανεργία στο 12%, ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 5,5%, τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται αλματωδώς, όλοι οι τομείς της οικονομίας παρουσιάζουν σημάδια κατάρρευσης», σημειώνεται στο κείμενο.

Την ίδια ώρα επισημαίνεται πως ακόμα και στελέχη του ΔΝΤ εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για την επιτυχία του προγράμματος, ενώ εκφράζεται η έντονη ανησυχία καθώς η ελληνική κοινωνία βυθίζεται στη γενική κατάθλιψη.

Τέλος στην ανάλυση της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, τονίζεται πως ο Αντώνης Σαμαράς έχει παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση, ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει το σωστό μίγμα πολιτικής και που μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη του τόπου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε