Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Παυλόπουλος σε Τσίπρα: Το 2016 θα φορέσεις γραβάτα – Η μπηχτή για τη Ζ. Κωνσταντοπούλου

Παυλόπουλος σε Τσίπρα: Το 2016 θα φορέσεις γραβάτα – Η μπηχτή για τη Ζ. Κωνσταντοπούλου

Αποκαλυπτικοί ήταν οι διάλογοι που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Κατά τη διάρκεια της χειραψίας που είχε ο Προκόπης Παυλόπουλος με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα σε εγκάρδιο κλίμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του είπε πως είναι σίγουρος πως το 2016 θα βάλει γραβάτα, εννοώντας πως θα λυθεί το θέμα του χρέους και η χώρα σταδιακά θα βγει από την κρίση.

Χαμογελώντας ο Αλέξης Τσίπρας του απάντησε πως “εγώ έβαλα ψηλά στον πήχη στην πενταετία. Εσύ θα είσαι”.

Χαιρετώντας ο Προκόπης Παυλόπουλος τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση του είπε με νόημα “μπράβο ξαναέφτιαξες τη Βουλή που ξέραμε”, μία φράση που ήταν σαφής αιχμή κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου που προήδρευε στο προηγούμενο διάστημα.

Ο κ. Βούτσης δεν απάντησε στην μπηχτή του κ. Παυλόπουλο και ευχήθηκε να ηττηθεί η λιτότητα στην Ευρώπη μήπως “και εμείς πάρουμε κανένα αντίδωρο”.

Καλά λόγια είχε ο Προκόπης Παυλόπουλος και για τον μεταβατικό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Πλακιωτάκη λέγοντάς του “τα έχεις καταφέρει πάρα πολύ καλά και μπράβο σου”.

Πάντως, ο κ. Παυλόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος πως εντός του Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και πως η Ελλάδα θα μπορέσει να απαιτήσει αυτά που της αναλογούν τόσο όσον αφορά στο θέμα του χρέους όσο και για το προσφυγικό.

Μιλώντας με δημοσιογράφους ο κ. Παυλόπουλος άφησε αιχμές κατά των ευρωπαίων αξιωματούχων που τον τελευταίο καιρό μιλούν ανοιχτά για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν, δηλώντας χαρακτηριστικά πως δεν ξέρουν καν τι είναι η Συνθήκη.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ενός μελλοντικού συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για το ασφαλιστικό, δήλωσε ανοιχτός, λέγοντας πως ο ίδιος είναι εδώ εάν το θελήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε