Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πέρασε ο προϋπολογισμός των σκληρών μέτρων

, Ούτε ένα βλέμμα ανάμεσά τους ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο δυσκολότερος ίσως προϋπολογισμός μετά την μεταπολίτευση, ένας προϋπολογισμός υπό διαρκή αναίρεση υπερψηφίστηκε στη Βουλή.

Με 160 ψήφους από τους βουλευτές της κυβέρνησης υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του κράτους για το 2010 σε σύνολο 299 ψηφισάντων. Κατά του προϋπολογισμού ψήφισαν 139 βουλευτές, ενώ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ήταν απών από τη διαδικασία, καθώς λείπει στο εξωτερικό.

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του δεν προχώρησε σε εξειδικεύσεις αναφορικά με τα μέτρα που θα λάβει για την δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά σημείωσε πως σκοπός του είναι το νοικοκύρεμα του δημόσιου τομέα, ενώ εξαπέλυσε οξεία κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση για το που οδήγησε την ελληνική οικονομία. 

O κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι δεν θα παραστήσει το καλό παιδί στις Βρυξέλλες, αλλά και προς τους διεθνείς οίκους και πιστωτές. 

Από την πλευρά του,ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς παρουσιάσε τη δική του πλατφόρμα για την έξοδο από τη δημοσιονομική κρίση, χωρίς ωστόσο τα μέτρα αυτά να οδηγήσουν σε περαιτέρω ύφεση. Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς απάντησε και στον κ. Καρατζαφέρη λέγοντας πως όλοι γνωρίζουν την προσφορά του πρώην πρωθυπουργού.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι διαστρέβλωσε τα στοιχεία για το έλλειμμα, ανεβάζοντάς το επίτηδες στο 12,7% προκειμένου να χρεωθούν τη μεγάλη μείωσή του το 2010 στο 9,1%, ενώ στην ουσία όπως εξήγησε το έλλειμμα στο τέλος του 2009 είναι στο 9,7% και θα το μειώσουν μόλις στο 9,1%. 

Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι θα καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό, τον οποίο χαρακτήρισε ανειλικρινή και εξήγησε πως είναι, προσκόλλημένος σε κακές μικροπολιτικές συνήθειες, έλλειψη σχεδιασμού, έλλειψη κατανόησης του διεθνούς περιβάλλοντος, έλλειψη κατανόησης των ευκαιριών που διαθέτουμε, αλλά και των μεγάλων κινδύνων που αντιμετωπίζουμε. 

Δείτε την κόντρα ανάμεσα στους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

Από το βήμα της Βουλής, η Αλέκα Παπαρήγα κατηγόρησε και τα δύο μεγάλα κόμματα λέγοντας πως εξυπηρετούν τους νόμους του χρήματος, ενώ τόνισε πως η διέξοδος από την κρίση είναι αντιλαϊκη και αντεργατική.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σκόπιμα καλλιεργεί ένα τρομοκρατικό κλίμα για την ελληνική οικονομία και τάχθηκε κατά του προϋπολογισμού του 2010, ο οποίος όπως είπε στην ουσία συζητήθηκε στο Λονδίνο.

Σκληρά λόγια κατά του Κώστα Καραμανλή χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Πάνου Παναγιωτόπουλου ο οποίος εξέφρασε τη δυσφορία του για τη στάση του προεδρείου της Βουλής που ανέχθηκε τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς.

Μιλώντας νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε ότι το προεκλογικό δίλημμα “Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε” δεν ήταν μόνο προεκλογικό, αλλά πλέον είναι κυριολεκτικό.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε