Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Περίεργα παιχνίδια με τα σχολικά βιβλία – Προσπάθεια εκφοβισμού του Ελεγκτικού Συνεδρίου;

Για ακόμα μια φορά, την πολλοστή τις τελευταίες ημέρες η υπουργός Παιδείας, απέδωσε τις τεράστιες ελλείψεις σε σχολικά βιβλία στην καθυστέρηση έκδοσης σχετικής αποφάσεως από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η απόφαση αναμενόταν την Άνοιξη και εξεδόθη με καθυστέρηση σχεδόν δυο μηνών, παρά τις παρεμβάσεις της υπουργού Παιδείας.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real, η υπουργός αναγνώρισε πως ίσως ήταν λάθος της το ότι δεν δημοσιοποίησε το θέμα νωρίτερα, αλλά, όπως είπε, «έκανα ό,τι μπορούσα, σε θεσμικό επίπεδο».

Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί η στιγμή που ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ζητεί αναδρομικό «πόθεν έσχες» του αντιπροέδρου Ελεγκτικού Συνεδρίου Ν. Αγγελάρα.

Η ερώτηση του κ. Καρχιμάκη προκάλεσε την αντίδραση του τομεάρχη Δικαιοσύνης της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, «στοχοποιεί, στιγματίζει και στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα, όποιο δικαστή δεν της κάνει τα χατίρια» [..] Αυτή η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Αυτά είναι τα τελευταία αντιδημοκρατικά ξεσπάσματα ενός καθεστώτος που καταρρέει», τόνισε ο κ. Τζαβάρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για πρώτη φορά μετά την Κατοχή, τα σχολεία χωρίς βιβλία

Βρήκαν χρήματα για τις … φωτοτυπίες των σχολικών βιβλίων!

Τριπλάσια θα πληρώσουμε τις φωτοτυπίες στα σχολεία! – Κοροϊδεύουν γονείς και μαθητές

Κλειστά σχολεία λίγο μετά τον αγιασμό – Απεργούν στις 22/09 οι δάσκαλοι

Εκείνος iPad, εκείνοι φωτοτυπίες… Εφηβοι βουλευτές: “Δεν τα φάγαμε μαζί!”


Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε