Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Περίεργες τροπολογίες Καμμένου στη Βουλή για τα καύσιμα του στρατού

Περίεργες τροπολογίες Καμμένου στη Βουλή για τα καύσιμα του στρατού

Ατμός… τα «μεγάλα» και «βαρύγδουπα» λόγια του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου από το βήμα της Βουλής σχετικά με «περίεργες» κυβερνητικές νομοθετήσεις.

Λίγες μόλις ώρες μετά τον μεταμεσονύκτιο πύρινο λόγο του από το βήμα της Βουλής κατά τη προ ημερησίας συζήτηση για την διαφθορά και τη Δικαιοσύνης, σήμερα το πρωί έφερε στην Βουλή τροπολογίες που αφορούν την προμήθεια καυσίμων στο στρατό και τα αντισταθμιστικά οφέλη στο νομοσχέδιο Κύρωσης συμφωνίας για την αμοιβαία προστασία διαβαθμισμένων πληροφοριών με την κυβέρνηση της Κορέας για να ψηφιστούν από την Ολομέλεια:

Νομοθέτηση δια τροπολογιών… για προμήθειες και μάλιστα με μέθοδο «άψε- σβήσε» που προκάλεσε όπως ήταν φυσικό την αντίδραση της Δημοκρατικής Συμπαράταξη και του Ποταμιού.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Καμμένος χαρακτηριστικά ζήτησε από τον παριστάμενο υπουργό Εθνικής Άμυνας να αποσύρει τις τροπολογίες που αφορούν την προμήθεια καυσίμων του στρατού και τα αντισταθμιστικά οφέλη και να τις φέρει με νομοσχέδιο για διαβούλευση στην αρμόδια Επιτροπή, επισημαίνοντάς του ότι είναι ανακόλουθος με τα όσα υποστήριζε χθες για τη διαπλοκή.

Ο κ. Γιώργος Αμυράς μάλιστα, είπε πως υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» στις τροπολογίες και επεσήμανε πως σύμφωνα με την Έκθεση του Λογιστηρίου για την τροπολογία που αφορά στα αντισταθμιστικά οφέλη θα προκύψει απώλεια δημοσίων εσόδων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε την τροπολογία «κοινοβουλευτικά λαθραία» τροπολογία.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος αντέκρουσε τις επιθέσεις λέγοντας πως με την τροπολογιά του θα διεξαχθεί διαγωνισμός για τα καύσιμα και δεν πρόκειται να υπογράψει απευθείας ανάθεση.

Παράλληλα  επιτέθηκε στο ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν είχαν ορίσει εκπροσώπους στην αρμόδια επιτροπή για να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε