Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Περήφανος ο Κατρούγκαλος για το Ασφαλιστικό – Καταψηφίστηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Περήφανος ο Κατρούγκαλος για το Ασφαλιστικό – Καταψηφίστηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Με πυρ ομαδόν από την Αντιπολίτευση από τη μια πλευρά και από την άλλη με συμπτύξεις στην «γραμμή άμυνας» των βουλευτών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπό την παρουσία του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η δεύτερη ανάγνωση του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου στις κοινές συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων.

To Σάββατο (07/05), στις 10 το πρωί το νομοσχέδιο εισάγεται εσπευσμένα από την Κυβέρνηση για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και η ψήφισή του θα γίνει το βράδυ της Κυριακής, με τοποθετήσεις πολιτικών αρχηγών, ενώ είναι βέβαιο ότι τα κόμματα της Αντιπολίτευσης (ήδη το έχουν προαναγγείλει ΝΔ και ΚΚΕ) θα το θέσουν σε ονομαστική ψηφοφορία.

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος κλείνοντας την συνεδρίαση της δεύτερης ανάγνωσης, δεν θέλησε να τοποθετηθεί καθώς όπως είπε επιφυλάσσεται για την συζήτηση της Ολομέλειας, ενώ κατέθεσε πέραν των 261 διορθώσεων που είχε κάνει την Πέμπτη και άλλες 24 νέες νομοθετικές βελτιώσεις, με τις περισσότερες όπως διευκρίνισε να αφορούν φραστικές διορθώσεις. Ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος προανήγγειλε επίσης, ότι θα κάνει αποδεκτές την κοινή τροπολογία που έχουν καταθέσει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι και αφορά τις αναπηρικές συντάξεις καθώς και μια τροπολογία σχετικά με την χρηματοδότηση των συνταξιοδοτικών οργανώσεων.

Το νομοσχέδιο από τις Επιτροπές της Βουλής, επί της Αρχής του, έχει ψηφιστεί από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενώ το καταψήφισαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Την ίδια στάση κράτησαν τα κόμματα και στην ψήφιση των περισσοτέρων άρθρων του σχεδίου νόμου, με ελάχιστα μόνο να βρίσκουν σύμφωνα και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και για τα οποία δηλώσαν «παρών» ή επιφυλάχθηκαν για να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια. Στην ψήφιση του νομοσχεδίου επί του Συνόλου, στις Επιτροπές, θετικά ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, η ΝΔ και το Ποτάμι επιφυλάχτηκαν για την Ολομέλεια ενώ «κατά» τάχθηκαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Η συζήτηση στην δεύτερη ανάγνωσή του νομοσχεδίου μεταξύ των εισηγητών των κομμάτων και των βουλευτών κινήθηκε και πάλι σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ενώ και πάλι δεν απουσίασαν οι προσωπικές αντεγκλήσεις και διαξιφισμοί.

Το νομοσχέδιο που χαρακτηρίστηκε λαιμητόμος και λεπίδα των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, καθώς προβλέπει περικοπές συντάξεων, εφάπαξ και παροχών από εφέτος και σωρευτικά μέχρι το 2019 κατά 3,5 δισ. ευρώ και επιφέρει αυξήσεις σε εισφορές, θεωρείται βέβαιο ότι θα ψηφιστεί από τους 153 βουλευτές της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ χωρίς εκπλήξεις ή διαρροές.

«Είμαι περήφανος για το ασφαλιστικό» δηλώνει ο κ.Κατρούγκαλος, την ώρα που χαμηλοσυνταξιούχοι χάνουν το ΕΚΑΣ και δικαιούχοι επικουρικών θα δουν τις συντάξεις τους να συρρικνώνονται έως και 70%!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε