Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Πεταλωτής: «Έχουμε πολλά κοινά με τη ΝΔ»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Υπάρχουν ακόμη περιθώρια για εθνική συνεννόηση επιμένει η κυβέρνηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να βρίσκει «πολλά κοινά σημεία» ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η κυβέρνηση δεν ζητάει «λευκές επιταγές» από κανέναν είπε ο Γιώργος Πεταλωτής απαντώντας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία στην ΚΟ της ΝΔ.

«Ζητάμε να συναισθανθούν όλοι τις ευθύνες τους για να αλλάξει η χώρα. Υπάρχει πεδίο συνεννόησης για να γίνουν τα απαραίτητα βήματα και πολλά κοινά με την ΝΔ. Εάν μένουμε όλοι στο δικό μας “κομματικό μαγαζί”, τότε δεν συναισθανόμαστε το μέγεθος της ευθύνης μας», υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής.

Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση είναι ανοικτή, αλλά τόνισε ότι θα πορευτεί σε κάθε περίπτωση και μόνη της.

Διευκρίνισε σαφώς ότι η κυβέρνηση με το επίμονο αίτημα για συννενόηση δεν εννοεί κυβερνητική συνεργασία σε πρόσωπα, «τέτοια παζάρια δεν μας αφορούν», είπε και τόνισε ότι είναι εθνικά αναγκαίο, λόγω κρισιμότητας των στιγμών, να γίνει εθνική συνεννόηση.

Σχετικά με την αναφορά του Αν. Σαμαρά για από κοινού επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι το έχει προτείνει, ήδη, ο πρωθυπουργός, λειτουργώντας υπερβατικά και θέτοντας ως στόχους της επαναδιαπραγματευσης, την μείωση του ελλείμματος και του χρέους.

«Η εμμονή να υιοθετηθεί ολόκληρη η πρόταση Ζαππειο ΙΙ, δεν βοηθάει κανέναν και αφορά μόνο ορισμένες ομάδες του πληθυσμού», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να πει «πού θα βρεθούν τα λεφτά» για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και να μην μένει μόνο στα ευχάριστα προς τον κόσμο.

Αναφερόμενος στην εκταμίευση της 5ης δόσης, ο Γ. Πεταλωτής δήλωσε πως «δεν έχουμε πάρει ακόμη την 5η δόση του δανείου, ούτε την έγκρισή της» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν είναι ούτε υπεραισιόδοξη, ούτε κρύβει την αλήθεια.

«Τα πράγματα είναι δύσκολα και οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα βρίσκονται σε κομβικό σημείο», είπε και χαρακτήρισε σενάρια επιστημονικής φαντασίας, τα όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα των Financial Times.

Διέψευσε, εξάλλου, σενάρια και φήμες πως επίκειται, εντός των ημερών, κυβερνητικός ανασχηματισμός: «Τέτοιο θέμα δεν υπάρχει», δήλωσε και πρόσθεσε: «έχουμε μπροστά μας το κλείσιμο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, τη ψήφισή του από την Βουλή, τη συνεδρίαση του EUROGROUP και την Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου».

Όσο για τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, με απλή πλειοψηφία, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι αυτό προβλέπει η κοινοβουλευτική διαδικασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαμαράς: “Όχι στη δικτατορία της μοναδικής επιλογής”

Ντόρα: «Θα είχα υπογράψει το μνημόνιο αν είχα βγει πρόεδρος της ΝΔ»

Σενάρια για νέο τετ α τετ και ανασχηματισμό με τεχνοκράτες

Νέα έκκληση Παπανδρέου για συναίνεση

Χρυσοχοΐδης: «Η καταστροφολογία κοστίζει ακριβά»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε