Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Πεταλωτής: «Παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση της αλήθειας»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι δηλώσεις Στρος Καν για τις μυστικές συζητήσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στην αντιπολίτευση.

«Συστηματική παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση της αλήθειας» χαρακτήρισε ο Γιώργος Πεταλωτής τον τρόπο που η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης έσπευσαν να επικρίνουν τον πρωθυπουργό μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για «ανακάλυψη μιας δήθεν μεγάλης είδησης» και κατηγόρησε τη ΝΔ και τα κόμματα της Αριστεράς ότι ισχυρίζονται πως ο πρωθυπουργός είχε ως στόχο, με την εκλογή του, να βάλει τη χώρα στο ΔΝΤ.

«Με γκεμπελικό τρόπο δεν λένε ότι μετά την λιποταξία της ΝΔ από την κυβέρνηση ήμασταν ένα βήμα από την χρεοκοπία και δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες και να καταβληθούν οι μισθοί του κράτους», είπε.

Ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι όλα έγιναν δημόσια και στο φως και επικαλέστηκε δηλώσεις του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες 11/12/2009 και στις 11/2/2010, στις οποίες ο κ. Παπανδρέου είχε αναφέρει ότι «έχω επαφές με τον Στρος Καν για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση στην χώρα και η κυβέρνηση έχει ζητήσει τη συνεργασία του ΔΝΤ», καθώς και ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών στις 13/1/2010, η οποία αναφερόταν στις συζητήσεις που είχε το οικονομικό επιτελείο με αντιπροσωπεία του ΔΝΤ, στην Αθήνα για την παροχή και συνδρομή τεχνικής βοήθειας, σε θέματα φορολογίας και εφαρμογής του προϋπολογισμού.

Πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός, ως όφειλε, διερευνούσε όλες τις δυνατότητες για να μπορέσει να δανειστεί η χώρα, αφού δεν υπήρχε ο μηχανισμός στήριξης και τα εργαλεία της Ε.Ε. «Έτσι προέκυψε η συμφωνία με την τρόικα», υπογράμμισε.

Αντέκρουσε την κριτική “υποκρισίας” της ΝΔ για «υπόγειες διαδρομές της κυβέρνησης», λέγοντας ότι «θα μας πουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε την Πορτογαλία και την Ιρλανδία στο μηχανισμό». Και συμπλήρωσε: « Το μνημόνιο το έφερε η ΝΔ» και την κατηγόρησε ότι με “γκεμπελικό τρόπο απέκρυπτε τί γινόταν στη χώρα”.

«Ας έπαιρναν τις αποφάσεις όταν έπρεπε. Ας μην κυβερνούσαν με την λογική Καραμανλή «ασ’ το για αργότερα». Ας μην βούλιαζαν την χώρα και το κράτος».

Όσο για τον προσωπικό χαρακτηρισμό “Κλουζό” που του αποδόθηκε από τη ΝΔ, ο κ. Πεταλωτής απάντησε ότι « Κλουζό είναι αυτοί που σήμερα… ανακαλύπτουν την Αμερική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
“Ο Γ. Παπανδρέου δεν έλεγε στο λαό για το ΔΝΤ – Μήνες δουλεύαμε υπόγεια”
ΝΔ: «Κόλαφος για την αξιοπιστία Παπανδρέου οι δηλώσεις Στρος Καν

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε