Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πεταλωτής: “Το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ δεν είναι κίνημα αλλά τζαμπατζήδες”

Επιτέθηκε στη ΝΔ και σε διάφορες συντεχνίες που υποστηρίζουν όπως είπε τα συμφέροντα των λίγων.

“Η σημερινή κυβέρνηση”, είπε, “δείχνει τη βούληση να τερματίσει συντεχνιακά συμφέροντα λίγων, να διακόψει την αδράνεια και να θεσπίσει τόσα μέτρα για τη διαφάνεια και τη λογοδοσία τής εκάστοτε εξουσίας”.

Τόνισε ακόμη ότι ο μεγάλος αριθμός των αλλαγών, που κάνει η κυβέρνηση, έχουν την έγκριση της ψήφου του λαού και αποτελούν ξεκάθαρη βούλησή του, «δεν έχουν όμως την έγκριση της ΝΔ και των συντεχνιών, που ξεβολεύονται, όσων είναι αντίθετοι σε κάθε ουσιαστική αλλαγή, που επιχειρείται στη χώρα και όσων επενδύουν στη δημιουργία αναστάτωσης και χαοτικών καταστάσεων».

«Είναι οι ίδιοι που σφύριζαν αδιάφορα, όταν η μετα-ολυμπιακή ισχυρή τότε Ελλάδα καταστρεφόταν συστηματικά», σημείωσε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι «τότε δεν τους βλέπαμε ούτε να διεκδικούν, ούτε να αγωνίζονται» και πως «αυτούς τους έχουμε απέναντι, όπως τους έχει απέναντι και η κοινωνία, που βλέπει, επιτέλους, με κόπο και αγώνα κάτι να αλλάζει».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τα απεργιακά μέτωπα και τις κοινωνικές αντιδράσεις, ο κ. Πεταλωτής χαρακτήρισε λογικό να αντιδρούν κάποιοι «όταν γίνονται μεγάλες ανατροπές και αλλαγές, όταν βγαίνουμε από την αδράνεια, που είχαμε μπει, με αποκορύφωμα την τέλεια αδράνεια της κυβέρνησης της ΝΔ».

Ξεκαθάρισε επίσης οτι η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί κλείσιμο συνόρων από τους αγρότες ή παρεμπόδιση συγκοινωνιών.

Ο κ. Πεταλωτής υποστήριξε ότι το «δεν πληρώνω» δεν είναι κίνημα, αλλά «τζαμπατζήδες» και σημείωσε ότι «αντίσταση και μαγκιά, όταν αυτά που δεν πληρώνει κάποιος τα πληρώνει πολλαπλάσια ο διπλανός του, δεν γίνεται».

Επισήμανε, δε, ότι η κυβέρνηση επαναδιαπραγματεύεται τις συμβάσεις, που υπέγραψε για τα διόδια η ΝΔ το 2007, ώστε να μειωθούν σε πολύ σημαντικό βαθμό.

Ακόμη, ο κ. Πεταλωτής χαρακτήρισε αναγκαία την αύξηση του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση αναγκάζεται να διαχειριστεί το «μεγάλο φαγοπότι της ΝΔ».

«Κάποιοι που έρχονται να κάνουν τον μάγκα σήμερα και να αμφισβητήσουν τα πάντα, όταν γινόταν το μεγάλο πανηγύρι επί ΝΔ, που γέμιζε το ΜΕΤΡΟ με υπαλλήλους από τηλέφωνα πολιτικών γραφείων, τότε θα έρεπε να αντιδρούν και όχι να πηγαίνουν σήμερα να σφραγίζουν παράνομα τα εκδοτήρια εισιτηρίων», είπε.

Για το αν υπάρχει πολιτική κινητοποίηση πίσω από τις κινητοποιήσεις γενικά, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «υπάρχουν κάποιες κινητοποιήσεις επαγγελματικών ομάδων, που ξεβολεύονται, που θέλουν να μείνουν αδρανοποιημένα τα πράγματα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε