Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Πέθανε ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Νίκος Βακάλης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε ηλικία 78 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Νίκος Βακάλης, ο οποίος είχε διατελέσει ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης του κόμματος.

Τη βαθύτατη θλίψη του αποχαιρετώντας τον καλό του φίλο και συνεργάτη, όπως αναφέρει, εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Στη δήλωσή του ο Κώστας Καραμανλής τονίζει πως ο Νίκος Βακάλης υπηρέτησε τον τόπο και την παράταξη με ανιδιοτέλεια και συνέπεια.
Όπως αναφέρει μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός, ο εκλιπών με τη σεμνότητά του κέρδισε την εκτίμηση και την αγάπη όσων είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά. Ο κ. Καραμανλής εκφράζει στην οικογένεια του Ν. Βακάλη τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.
 Τη θλίψη του για τον θάνατο του πρώην ευρωβουλευτή εκφράζει με δήλωσή του και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
         «Αποχαιρετούμε έναν εξαιρετικό φίλο, έναν άξιο πολιτικό, έναν σπουδαίο επαγγελματία και επιστήμονα, έναν άνθρωπο ευθύνης και προσφοράς. Ο Νίκος Βακάλης ήταν ένας πρωτοπόρος οραματιστής για την εκπαίδευση, ένας πολιτικός με σπουδαίο έργο τόσο για τη Νέα Δημοκρατία στη Θεσσαλονίκη, όσο και για τη χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο. Ένας άνθρωπος, που προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στον τόπο από κάθε θέση ευθύνης που κατείχε» αναφέρει χαρακτηριστικά και επισημαίνει ότι «η απώλειά του κάνει φτωχότερη την πολιτική, τη Θεσσαλονίκη και τη χώρα, και στερεί ένα σπουδαίο στέλεχος από την παράταξη της ΝΔ, τις ιδέες, τις αρχές και τις αξίες της οποίας υπηρέτησε με πίστη μέχρι το τέλος».

Η κηδεία του Νίκου Βακάλη θα γίνει σήμερα στις 4 το απόγευμα, από τον ιερό ναό του Αγίου Φωτίου στη Θεσσαλονίκη (περιοχή Ποσειδωνίου).
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε