Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Πιάνει δουλειά η προανακριτική για Γ. Παπακωνσταντίνου

Πιάνει δουλειά η προανακριτική για Γ. Παπακωνσταντίνου

Σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής που θα διερρευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Η 13μελής επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, συγκροτείται σήμερα σε σώμα και στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, θα εκλεγεί το προεδρείο και στη συνέχεια θα συζητηθούν διαδικαστικά ζητήματα.

Πρόεδρος αναμένεται να εκλεγεί ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Ως μέλη θα υποδειχθούν από τη ΝΔ οι βουλευτές Άδωνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Ανδρέας Κουτσούμπας, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Σταύρος Κοντονής και ο Θεόδωρος Δρίτσας, από το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Ρήγας, από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Βασίλης Οικονόμου, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Βασίλης Καπερνάρος, από την Χρυσή Αυγή ο Ηλίας Κασιδιάρης και από το ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής.

Δεν θα εκδίδονται πρακτικά των συνεδριάσεων καθώς η προδικασία είναι μυστική και εφαρμόζεται ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.

Όπως έχει ανακοινωθεί, η Επιτροπή θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της και να παραδώσει το πόρισμά της μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε επίσης:
Όλα τα ονόματα της Προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε