Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Πήγε για Ζάππειο 2 και τελικά έκανε δήλωση μετάνοιας!

Μπορεί το περιβάλλον Παπανδρέου να μιλάει για ένα εξαιρετικό υπουργικό συμβούλιο. Μπορεί να διατυμπανίζεται οτι εξασφαλίστηκε η συναίνεση στους κόλπους της κυβέρνησης. ‘Ομως το παρασκήνιο από την χθεσινή παρέμβαση Βενιζέλου είναι άλλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit αμέσως μόλις έγινε γνωστή η δήλωση – Βενιζέλου με την οποία έβαλλε ευθέως κατά του πρωθυπουργού στο Μαξίμου σήμανε συναγερμός. Μόλις δε αναπαράχθηκε από μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης τότε έπρεπε κάτι να γίνει.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε ο ίδιος στον κ. Βενιζέλο και αμέσως μετά έγινε η διορθωτική δήλωση στις κάμερες.

Η κατάσταση πήγε στα άκρα όταν την τοποθέτησή του ο κ. Βενιζέλος την έκανε και φειγ – βολάν αφού την γνωστοποίησε διανέμοντάς την στους δημοσιογράφους.

Η παρεξηγήσιμη παράγραφος ήταν η εξής: «το πρόβληµα της οικονοµίας είναι πολιτικό. Πρέπει επειγόντως να ανακτηθεί η ικανότητα πολιτικής διεύθυνσης της χώρας, γιατί χωρίς πολιτική διεύθυνση δεν µπορεί να επιτευχθεί το αναγκαίο δηµοσιονοµικό, κοινωνικό και αναπτυξιακό αποτέλεσµα».

Πιο αναλυτικά ο κ. Βενιζέλος είπε στην παρέμβασή του:

 «αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ευρύτατη συναίνεση, εθνική ενότητα και κοινωνική συνοχή, συσπείρωση χωρίς προσφυγή σε εκλογές n απαιτούνται γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες για την κοινωνική και πολιτική στήριξη µιας επιχείρησης εθνικής σωτηρίας και ανασυγκρότησης n χρειαζόµαστε µια νέα πολιτική νοµιµοποίηση n λύση δεν είναι η κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά η ειλικρινής και έντιµη συνεργασία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης n να γίνει διάλογος µε ανοιχτά χαρτιά µε την αντιπολίτευση n απέτυχαν οι βασικές παραδοχές του Μνηµονίου – για τον χρόνο αποπληρωµής των 110 δισ., για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το 2012, και για θετικούς ρυθµούς ανάπτυξης µέσα στο 2011 n υποβολή αιτήµατος από κοινού µε την Πορτογαλία και την Ιρλανδία για αλλαγή των κανόνων διαχείρισης του ΕΣΠΑ».

Kαι η διορθωτική δήλωση: «η πολιτική διεύθυνση της χώρας είναι κάτι πολύ ευρύτερο από την κυβέρνηση. Περιλαµβάνει την αντιπολίτευση, τα συνδικάτα, την κοινωνία των πολιτών, περιλαµβάνει άλλες εξουσίες, όπως η δικαστική, περιλαµβάνει την τοπική αυτοδιοίκηση (…). Αρα πέρα από την κυβέρνηση υπάρχει και αυτό που λέγεται πολιτική διεύθυνση της χώρας, προκειµένου να πετύχουµε µια εθνική συστράτευση».

Στη διάρκεια του Υπουργικού Συµβουλίου ο υπουργός Οικονοµικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενηµέρωσε τα µέλη της κυβέρνησης για τα όσα διηµείφθησαν στη µυστική συνάντηση του Λουξεµβούργου, καθώς και για θέµατα που αφορούν το Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα Σταθερότητας, του οποίου η δηµοσιοποίηση πιθανόν να βραδύνει και πέραν της 19ης Μαΐου.

Σήµερα έχει τακτικήσυνεδρίαση το Υπουργικό Συµβούλιο, όπου όπως αναµένεται θα υπάρξει και νέα συζήτηση για πτυχές του Μεσοπρόθεσµου Προγράµµατος, στο περιθώριο της συζήτησης επί 6 νοµοσχεδίων που έχουν εγγραφεί στην ηµερήσια διάταξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολιτική παρέμβαση και από τον Ε. Βενιζέλο – Έντονη δυσφορία από το Μαξίμου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε