Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Μονόδρομος η παραίτηση για την Κατριβάνου

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Μονόδρομος η παραίτηση για την Κατριβάνου

Δεν τίθεται θέμα διαγραφής της Βασιλικής Κατριβάνου σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ που επικαλείται το ΑΠΕ, ωστόσο σημείωναν, η ίδια η κ. Κατριβάνου θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η παραίτησή της θα είναι η ενδεδειγμένη κίνηση. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ενδέχεται να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα αυτό, ίσως άμεσα. 

Η κ. Κατριβάνου, που εκλέγεται με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Β΄ Περιφέρεια Αθηνών ψήφισε ναι επί της αρχής απόψε στη βουλή το πολυνομοσχέδιο, αλλά καταψήφισε το λεγόμενο υπέρ-ταμείο και τον «κόφτη», προκαλώντας δυσφορία και στην κυβέρνηση και στο κόμμα. 

Η Βασιλική Κατριβάνου στην πρώτη ανάγνωση του καταλόγου απουσίαζε κάτι που σήμανε συναγερμό στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, στη δεύτερη ανάγνωση εμφανίστηκε, αλλά και πάλι δεν τήρησε την κομματική γραμμή και διαφοροποιήθηκε.

Συγκεκριμένα, η κα Κατριβάνου ψήφισε σε όλα ναι, αλλά καταψήφισε δύο σημαντικά άρθρα. Αυτό που αφορά το υπερταμείο με όλη τη δημόσια περιουσία και τον αυτόματο μηχανισμό περιορισμού των δαπανών, τον λεγόμενο κόφτη.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στην κυβέρνηση!

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού δέχθηκαν βροχή τηλεφωνημάτων από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαμαρτύρονταν για τη στάση της κας Κατριβάνου, λέγοντας πως εκείνοι ψήφισαν σε όλα ναι και δεν διαφοροποιήθηκαν.

Αυτό σημαίνει πως ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις να προχωρήσει σε διαγραφή της βουλευτίνας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θα σημαίνει όμως πως η κυβέρνηση πλέον έχει μόλις 152 βουλευτές.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο το Μέγαρο Μαξίμου δεν το επιθυμεί γιατί χάνει η κυβέρνηση από την πλειοψηφία της. Για αυτό, το πιθανότερο σενάριο είναι να ζητηθεί από την κα Κατριβάνου να παραιτηθεί. Εάν δεν το δεχθεί αυτό, αναμένεται να κληθεί να δώσει εξηγήσεις στα αρμόδια όργανα του κόμματος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε