Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Πικρία, κλειστά στόματα και λόγοι αλά Φιντέλ Κάστρο στις τελετές παράδοσης – παραλαβής

Τα προσωπικά αντικείμενα του Γ. Παπακωνσταντίνου

Σπόντες στο υπουργείο Περιβάλλοντος, έπαινοι στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών, πικρία στο Εργασίας, “στα μουγγά” η παράδοση του Εσωτερικών!

 Το κλίμα δεν ήταν πανηγυρικό σε κανένα υπουργείο, άλλωστε δεν το σηκώνουν οι περιστάσεις. ‘Ομως, η σημειολογία έκανε την διαφορά σε κάποιες από τις τελετές παράδοσης – παραλαβής στα υπουργεία που άλλαξαν χέρια.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής που θα συζητηθεί περισσότερο απ’ όλες ήταν στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Η Τίνα Μπιρμπίλη, φανερά πικραμένη, αναφέρθηκε στην κόντρα που είχε στο παρελθόν με τον Γ. Παπακωνσταντίνου για την προσπάθεια νομιμοποίησης των αυθαιτέρων από τον συνάδελφό της. Μια φράση της τα είπε όλα:“‘Ηταν βαθιά μας αντίληψη, ότι δεν μπορεί το κράτος να έρχεται και να επιβραβεύει την αυθαιρεσία.”

Πολύ θόρυβο έκανε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εσωτερικών, η οποία έγινε στα μουγγά! Και οι δυο υπουργοί φέρονται να είναι δυσαρεστημένοι, ειδικά ο κ. Ραγκούσης, και με την στάση τους έστειλαν το δικό τους μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου. (διαβαστε την είδηση)

Για γερά νεύρα, ήταν η τελετή στο υπουργείο Απασχόλησης. Η ομιλία της απερχόμενης υπουργού κας Κατσέλη σχολιάστηκε όχι γιατί ήταν αιχμηρή όπως θα περίμενε κανείς, αλλά γιατί ήταν πολύ μεγάλη σε μάκρος! (διαβάστε την είδηση)

Μονότονη θα χαρακτήριζε κανείς την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου οι κύριοι Καστανίδης και Παπαϊωάννου ακολούθησαν το παραδοσιακό μοντέλο της αβροφροσύνης και φυσικά εξήραν ο ένας τις ικανότητες και το έργο του άλλου.

Αρχηγική εμφάνιση και πομπώδεις δηλώσεις του τύπου: “Εφυγα από το Αμυνας να πάω στον πόλεμο”, στο υπουργείο Οικονομικών από τον Ευάγγελο Βενιζέλο που ήρθε και τον Γ. Παπακωνσταντίνου που έφυγε… (διαβάστε την είδηση)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Πως έγινε τσάρος της Οικονομίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος – Το ναυάγιο με τον Παπαδήμο – Πως έχασε ο Ρέππας την αντιπροεδρία

Κυβέρνηση εσωκομματικής εκτόνωσης – Η καυτή πατάτα στον Βενιζέλο – Εκτός κάποιοι… φίλοι

Η νέα κυβέρνηση – ‘Ολα τα ονόματα ανα υπουργείο


Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε