Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πιο grand από της Μέρκελ η υποδοχή στον Ολάντ

Πιο grand από της Μέρκελ η υποδοχή στον Ολάντ

Ο Φρανσουά Ολάντ φτάνει στην Αθήνα στις 11:30 το πρωί και η υποδοχή του θα είναι… καλύτερη από εκείνη της Άνγκελα Μέρκελ, τον περασμένο Οκτώβριο. Στο αεροδρόμιο, το Γάλλο πρόεδρο θα υποδεχτεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας θα στρώσουμε… κόκκινο χαλί, ενώ ειδικό άγημα θα του αποδώσει τιμές την ώρα που θα μπαίνει στο Μέγαρο Μάξιμου.

Το πρωτόκολλο για την επίσκεψη Ολάντ είναι αναβαθμισμένο σε σχέση με την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, τον περασμένο Οκτώβριο, γράφει σήμερα ο Μικροπολιτικός, στα Νέα.

Μεταξύ άλλων, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα υποδεχτεί τον Φρανσουά Ολάντ αλλά επίσης θα συνοδεύσει τον Γάλλο πρόεδρο στο αεροδρόμιο το απόγευμα, κάτι που δεν είχε κάνει με την Άνγκελα Μέρκελ (σ.σ. την καγκελάριο είχε συνοδεύσει στο αεροδρόμιο ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος).

Μίνι άγημα με λίγους άνδρες θα υποδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Αντώνη Σαμαρά και τον Φρανσουά Ολάντ.

Θα ακολουθήσει επίσημη συνάντηση. Από ελληνικής πλευράς θα μετέχουν οι: Δημήτρης Αβρανόπουλος, Γιάννης Στουρνάρας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης και Όλα Κεφαλογιάννη.
Στο γεύμα εργασίας που θα ακολουθήσει έχουν προσκληθεί και οι κυβερνητικοί εταίροι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης.

Το πρόγραμμα Ολάντ στην Αθήνα

Ο Γάλλος πρόεδρος θα φτάσει στο αεροδρόμιο Ελευθέριο Βενιζέλος στις 11:30 το πρωί. Θα τον υποδεχτεί ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και θα ακολουθήσει η επίσημη υποδοχή.

Στις 12.00 είναι προγραμματισμένη η συνάντηση των δυο ηγετών στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά τη συνάντηση, οι κ.κ. Σαμαράς και Ολάντ θα πραγματοποιήσουν κοινές δηλώσεις και θα ακολουθήσει γεύμα, με τη συμμετοχή και τον προέδρων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Στις 15.00 ο Γάλλος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο και στις 15.35 θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο στη Γαλλική Πρεσβεία.

Στις 16.00, μαζί με τον πρωθυπουργό, θα συναντήσουν εκπροσώπους της ελληνικής και γαλλικής επιχειρηματικής κοινότητας στο ξενοδοχείο Hilton.

Η αναχώρηση του Φρανσουά Ολάντ για το Παρίσι είναι προγραμματισμένη για τις 18:30 το απόγευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι διαρροές μετά τη σύσκεψη για την αύξηση του κατώτατου μισθού – Ποιούς θα αφορά και από πότε – Ξεκάθαρο όχι στις απολύσεις στο Δημόσιο

Ο Ολάντ στην Αθήνα – Το παρασκήνιο της επίσκεψης και τα καυτά ζητήματα

Toutes ensemble! Θα φάνε με Σαμαρά – Ολάντ οι Βενιζέλος – Κουβέλης

Ολάντ: «Πουλάει» φρεγάτες, θέλει αέριο και πετρέλαιο

Τι σημαίνει η γαλλική πρόταση για “δανεισμό” φρεγατών Fremm. Τι γράφει η Figaro

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε