Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πιο γρήγορα η χορήγηση πολιτικού ασύλου

Συνέντευξη Τύπου για το πολιτικό άσυλο ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κάθε χρόνο οι αστυνομικές αρχές καλούνται να διαχειριστούν 250.000 μετανάστες.

Η διαδικασία χορήγησης πολιτικού ασύλου δεν θα αποτελεί πλέον αρμοδιότητα της αστυνομίας, όπως εξήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος χαρακτήρισε την είσοδο των μεταναστών στην Ελλάδα ως εθνικό κοινωνικό ζήτημα.

Ο πρώτος στόχος όπως εξήγησε ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι η Ελλάδα να σταματήσει να είναι ξέφραγο αμπέλι μιας και όπως είπε η χώρα μας δέχεται μεγάλη μεταναστευτική ροή λόγω της γεωγραφικής της θέσης.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι η μεταναστευτική πολιτική χρειάζεται αναδιάρθρωση με τους μετανάστες να ενσωματώνονται με πιο γρήγορες διαδικασίες και ισότιμα.
 Την ίδια ώρα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με απόφασή του δικαίωσε τον αφγανό Ραφκ Ταμπές στην προσφυγή του εναντίον της Ελλάδας για παραβίαση των άρθρων 3 περί δίκαιης μεταχείρισης και των παραγράφων 1 και 4 του άρθρου 5 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το ελληνικό κράτος υποχρεούνται πλέον να αποζημιώσει τον αφγανό μετανάστη με 8.000 ευρώ για ηθική βλάβη και 3.500 ευρώ για τα έξοδα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε