Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Πιστός στη γραμμή Παπανδρέου ο Κώστας Σημίτης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Για την κρίση δε φταίει η Ελλάδα αλλά τα δομικά λάθη της Ευρώπης γράφει σε άρθρο του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung ο Κώστας Σημίτης, παραμένοντας… πιστός σε όσα υποστηρίζει ο διάδοχός του στο ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Στο άρθρο του που δημοσιεύεται στη γερμανική εφημερίδα την Παρασκευή, ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά ότι η λύση στην ευρωπαϊκή κρίση μπορεί να δοθεί μόνο με μία φυγή προς τα εμπρός, δηλαδή προς την οικοδόμηση μίας ενιαίας οικονομικής διακυβέρνησης και στενότερη πολιτική ενοποίηση.

Ο Κώστας Σημίτης επικρίνει μεταξύ άλλων και τη ρήτρα «μη διάσωσης», την πρόβλεψη δηλαδή πως μία χώρα της Ευρωζώνης δεν μπορεί να αναλάβει ευθύνη για το χρέος ενός άλλου μέλους.

«Η ίδια η πραγματικότητα πιέζει«για αμοιβαία συνδρομή, η έκταση της οποίας δεν μπορεί να προβλεφθεί μόνο από νομικά κείμενα», αναφέρει ο Κώστας Σημίτης.

Παράλληλα, εκτιμά ότι οι εκείνοι που ίδρυσαν τη νομισματική ένωση έκαναν λάθος που πίστευαν πως οι τράπεζες θα μείωναν από μόνες τους τη χρηματοδότηση κρατών της Ευρωζώνης που είχαν ήδη χρεωθεί υπερβολικά. «Η εμπιστοσύνη στη δύναμη της αγοράς να ρυθμίζει τα πάντα ήταν υπερβολικά μεγάλη», γράφει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άλλοι (Παπαδήμος) βραβεύονται, άλλοι (ΓΑΠ) απορρίπτονται…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε