Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Πλήρες αδιέξοδο! Δεν θα εκδοθεί ανακοινωθέν για την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών από την Προεδρία της Δημοκρατίας!

– O δραματικός διάλογος Παπανδρέου – Σαμαρά – Παπανδρέου: “Θα προχωρήσω μόνος μου!”
– “Να μη με λες Πινοσέτ”, είπε ο πρωθυπουργός στον Τσίπρα
– Καρατζαφέρης: “Δεν τα βρήκαν. Οι καρέκλες υπερίσχυσαν του εθνικού συμφέροντος”
– Η σύσκεψη κράτησε 3 ώρες και 20 λεπτά – ‘Ολο το χρονικό
– Αναμένονται δηλώσεις του πρωθυπουργού απο το Μέγαρο Μαξίμου
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σε πλήρες αδιέξοδο οδηγήθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που ολοκληρώθηκε στις 4 το απόγευμα.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός οτι η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν θα εκδώσει όπως είθισται ανακοινωθέν με τα συμπεράσματα της σύσκεψης!

O κ.Παπανδρέου σύμφωνα με πληροφορίες είπε απευθυνόμενος σε όλους: “Η πολιτική της κυβέρνησης έχει πετύχει. Ζητάω συννενόηση για ένα καλύτερο πολιτικό κλίμα. Δεν εκβιάζω και δεν βάζω διλήμματα. Οι εκλογές θα γίνουν το 2013.”

Νωρίτερα, δραματικός ήταν ο διάλογος που εκτυλίχθηκε κατά την διάρκειά της μεταξύ Παπανδρέου και Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Σαμαράς φέρεται να είπε:

– “Δεν φαίνεται να συμφωνούμε. Αυτό σημαίνει οτι πάμε σε εκλογές;”
Και ο κ. Παπανδρέου φέρεται να απάντησε: “‘Οχι! Σε καμία περίπτωση! Προχωράω μόνος μου και ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του!”

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεγάλη διαφωνία μεταξύ Παπανδρέου και Σαμαρά ήταν το φορολογικό. Ο κ.Σαμαράς φέρεται να είπε στον κ. Παπανδρέου να πάνε μαζί να επαναδιαπραγματευθούν με την τρόϊκα. ‘Ομως ο κ.Παπανδρέου φέρεται να του απάντησε:  “Αυτό δεν έχει νόημα από την στιγμή που η τρόϊκα δεν δέχεται κάτι τέτοιο”.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο κ. Καρατζαφέρης πρότεινε τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και ο κ.Παπανδρέου φέρεται να απάντησε: “Να το δούμε”.

‘Ομως ο κ.Σαμαράς απάντησε με ένα κατηγορηματικό ‘Οχι.

Παπανδρέου προς Τσίπρα: Να μη με λες Πινοσέτ

Σύμφωνα με τον Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Παπανδρέου του είπε: “Δεν ζητώ συναίνεση αλλά καλύτερο πολιτικό κλίμα και να μη με λες Πινοσέτ”.

Ο κ.Τσίπρας του απάντησε: “Αυτοί που σου τα μεταφέρουν αυτά, το κάνουν από υπερβάλλοντα ζήλο για να σε προστατεύσουν και φοβάμαι οτι σου κάνουν κακό. Εγώ, αυτό που είπα είναι οτι τα μέτρα που παίρνεις προσιδιάζουν με τα μέτρα που πήραν η Θάτσερ και ο Πινοσέτ και προκάλεσαν σοκ”.

Καρατζαφέρης: Υπερίσχυσαν οι καρέκλες του εθνικού συμφέροντος

Ο μόνος που έκανε δήλωση στους δημοσιογράφους φεύγοντας ήταν ο κ.Καρατζαφέρης ο οποίος ιδιαίτερα αιχμηρός είπε: “Δεν τα βρήκαν. Υπερίσχυσαν οι καρέκλες του εθνικού συμφέροντος”.

Μετά το τέλος της σύσκεψης η κα Παπαρήγα σε δηλώσεις που έκανε από τη Βουλή δήλωσε ότι υπήρξε διαφωνία εκατό τοις εκατό με τη συνευθύνη που θέλει ο πρωθυπουργός. Δείτε τις ανακοινώσεις της κας Παπαρήγα.

Ο διάλογος Σαμαρά Παπανδρέου επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του Newsit σύμφωνα με το οποίο  ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει πάρει αποφάσεις και να είναι διατεθειμένος να συνεχίσει μόνος του ακόμα και τώρα που δεν επιτεύχθηκε όπως φάινεται η πολυπόθητη συναίνεση.

Νωρίτερα, την ανάγκη να επιτευχθεί άμεσα εθνική συνεννόηση για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά την κρίση, επισήμανε, ο Κάρολος Παπούλιας ανοίγοντας τη συζήτηση στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. Ο κ. Παπούλιας, σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποιώντας ξεκάθαρη γλώσσα τόνισε ότι απαιτείται ακόμη να ληφθούν εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή καθώς και να στοχεύουν στην προστασία των οικονομικά αδυνάτων.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης ο κ.Παπούλιας φέρεται να είπε: “Είναι η ωρα των μεγάλων αποφάσεων. Οφείλουμε να κάνουμε αποτίμηση της πορείας μας. Πρέπει αν συννενοηθούμε για τα σημαντικά θέματα, υπάρχουν περιθώρια σύγκλισης.

Όλοι οι συνεργάτες των αρχηγών παρέμειναν σε διπλανή αίθουσα μαζί, με τους κυρίους Παπακωνσταντίνου και Δρούτσα, οι οποίοι λίγα λεπτά αργότερα από την έναρξη του συμβουλίου, κλήθηκαν να δώσουν διευκρινίσεις και εξηγήσεις για την οικονομική και πολιτική κατάσταση, καθώς και για το κλίμα που υπάρχει στο εξωτερικό για τη χώρα. Λίγο πριν τις δυο το μεσημέρι αποχώρησαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όχι Σαμαρά στη συναίνεση εάν δεν μειωθούν οι φόροι

Δεν αποκλείει τις εκλογές το ΚΚΕ μετά τη σύσκεψη των αρχηγών

Τσίπρας: “Στο Συμβούλιο μίλησαν και για στάση πληρωμών”

Παπανδρέου: “Ούτε εκλογές, ούτε δημοψήφισμα, θα συνεχίσω έστω και μόνος μου”

Όλο το χρονικό της δραματικής συνάντησης των πολιτικών αρχηγών

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και σενάρια για κυβέρνηση με συμμετοχή τεχνοκρατών – Δραματικές εξελίξεις υπό τις απειλές της τρόικας

Το πιστόλι στον κρόταφο της Ελλάδας από Ε.Ε. – ΔΝΤ για την 5η δόση

Δραματικές οι εξελίξεις! Στις 12:30 το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό την απειλή του ΔΝΤ για την 5η δόση

Eίναι το 7ο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών – ‘Ολη η ιστορία τους

Η Ελλάδα πληρώνει την… καμαριέρα του Στρος Καν!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε