Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

«Πλήρωσε» τις αποκαλύψεις ο Καραπάνος

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ακριβά φαίνεται πως πλήρωσε τις αποκαλύψεις που έκανε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens, το μέλος του Δ.Σ. του ΟΣΕ, Δημήτρης Καραπάνος.

Ο μάρτυρας – ο οποίος από την αρχή της κατάθεσης του είχε εκφράσει τους φόβους του για το πόσο ανοιχτά μπορεί να μιλήσει ενώπιον της Εξεταστικής και παρά τις διαβεβαιώσεις για προστασία που είχε λάβει – αποτελεί πλέον παρελθόν για το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Τι είχε αποκαλύψει ο κ. Καραπάνος; Ούτε λίγο – ούτε πολύ είχε καταγγείλει μίζες από τη Siemens, όπως και για την αγορά 250 βαγονιών που σημειωτέον, δεν παρελήφθησαν ποτέ. Πάντως ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Σήφης Βαλυράκης δεσμεύτηκε πως θα επικοινωνήσει με τον υπουργός Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα, προκειμένου να ερευνήσει το θέμα της… δίωξης του μάρτυρα από τον ΟΣΕ.

Στο μεταξύ θέμα ημερών είναι η κλήτευση πολιτικών προσώπων στην Εξεταστική Επιτροπή. Όπως όλα δείχνουν, οι πρώτοι μάρτυρες θα λάβουν την ερχόμενη εβδομάδα τις… προσκλήσεις και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτοί θα είναι αρχικά ο πρώην σύμβουλος του Πρωθυπουργού Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Αύριο έχουν κληθεί για να καταθέσουν οι υπάλληλοι της Siemens κ. κ. Μικές και Δημητριάδης και η ιδιαιτέρα του πρώην ισχυρού άντρα της γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα Μιχάλη Χριστοφοράκου, η κ. Κατερίνα Τσακάλου.
Σήμερα, κατά την ακρόαση του ο μάρτυρας Δημήτρης Ρηγογιάννης – τεχνικός σύμβουλος στις εταιρείες PLANET και BOARTES που είχαν αναλάβει τη σύνταξη των προδιαγραφών της αρχικής προκήρυξης για το C4I – κατέθεσε πως κακώς παρελήφθη το σύστημα ασφαλείας (έστω αυτό το κομμάτι του συστήματος που παρελήφθη) καθώς η προμηθεύτρια εταιρεία (Siemens – Saiks) δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της, κυρίως ως προς τις δοκιμές του C4I.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε