Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Πληθαίνουν οι φωνές κατά Παπουτσή

Πληθαίνουν οι φωνές κατά Παπουτσή

Ακόμη και μέσα στο υπουργικό συμβούλιο ορισμένοι υπουργοί τα “έψαλλαν” στον Παπουτσή.

Τα επεισόδια της Κυριακής ήταν ένα από τα κύρια θέματα του υπουργικού Συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός ζήτησε την σύσταση δύο επιτροπών οι οποίες θα συνεδριάσουν αύριο. Η πρώτη θα γίνει το πρωί υπό τον αντιπρόεδρο Θεόδωρο Πάγκαλο και τους αρμόδιους υπουργούς για να ετοιμάσει το όλο θέμα. Και η δεύτερη επιτροπή θα γίνει το απόγευμα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Όμως το θέμα δεν σταμάτησε εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στον κ.Παπουτσή μέσα στο υπουργικό για την ολιγωρία τόσο του υπουργείου όσο και της αστυνομίας.

Μάλιστα φαίνεται πως και άλλοι υπουργοί και υφυπουργοί συμφώνησαν με την Φώφη Γεννηματά και χρειάστηκε η παρέμβαση του πρωθυπουργού για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Όμως και στην βουλή ο Χρήστος Παπουτσής δέχθηκε την κριτική τόσο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κ.Καρτάλη όσο και του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλου για το θέμα της Νομικής.

Συγκεκριμένα ο κ.Καρτάλης είπε: “ Όταν ψηφίζαμε τον νόμο 4009 είχα πει πως η κατάργηση του ασύλου είναι ένα πτώμα. Χρησιμοποιείται από αστυνομία και πολιτεία για να μην εφαρμόζεται. Ήμουν υπέρ της κατάργησης του ασύλου όμως αποδείχτηκε πως δεν εφαρμόστηκε ο νόμος 4009.  Όταν γίνονται αξιόποινες πράξεις σε σχολές πρέπει να αντιμετωπίζονται ωσάν να είναι κοινός χώρος και να επεμβαίνει άμεσα η αστυνομία και ο εισαγγελέας. Να εφαρμόζουμε τους νόμους. Ας φύγουμε από τη νοοτροπία οι πρυτάνεις και οι καθηγητές να είναι φύλακες πανεπιστημίων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος φώναξε τότε ότι συμφωνεί απολύτως.

Όσον αφορά τώρα τις ζημιές που έγιναν από τα επεισόδια, οι δύο επιτροπές που θα συνεδριάσουν αύριο θα αποφασίσουν το που θα βρεθούν τα χρήματα για να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις σε όσους έχουν πληγεί.

Πάντως τη μελέτη και την αποκατάσταση των ζημιών του διατηρητέου κτιρίου που στεγάζει τους ιστορικούς κινηματογράφους Αττικόν και Απόλλων θα χρηματοδοτήσει το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος έκανε γνωστή την απόφαση του ΥΠΠΟΤ στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνεχίζονται οι … συγκρούσεις στη Νομική

Φταίει ο… Χατζηπετρής – Ούτε μια παραίτηση για την λεηλασία της Αθήνας!

Οργανωμένο σχέδιο καταστροφής και πλιάτσικου – Έκαψαν την Αθήνα – Θεατές Παπουτσής και ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκλονιστική μαρτυρία: “Οι κουκουλοφόροι μου ζητούσαν λεφτά για να μην κάψουν τον κινηματογράφο”

Οδοιπορικό NewsIt: Η (καμένη) Αθήνα, μια μέρα μετά…

Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια της Κυριακής


Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε