Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πληθώρα νομοσχεδίων στο υπουργικό και προσπάθεια συσπείρωσης των υπουργών

Στο υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθούν πέντε ακόμη νομοθετικές πρωτοβουλίες, τρεις εκ των οποίων ανήκουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Επτά θέματα, μεταξύ των οποίων η προεπιλογή των προσώπων που θα αναδειχθούν στις κορυφή της πυραμίδας των Ανώτατων Δικαστηρίων, θα απασχολήσουν την υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου,  συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η οποία θα ξεκινήσει στις 12.00 στη Βουλή.

Ειδικότερα το υπουργικό συμβούλιο θα αποφασίσει για την προεπιλογή των δικαστικών λειτουργών που θα επιλεγούν για την πλήρωση των θέσεων του Προέδρου και δύο αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, ενός αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, δύο αντιπροέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας των τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, καθώς οι θέσεις αυτές κενώνονται τον προσεχή Ιούνιο, λόγω συνταξιοδότησης των προσώπων που τις κατέχουν.

Την σχετική εισήγηση θα κάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης, ο οποίος στη ίδια συνεδρίαση θα παρουσιάσει και σχέδιο νόμου για τον εξορθολογισμό και την βελτίωση στην απονομή της πολιτικής δίκης.

Στο υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθούν πέντε ακόμη νομοθετικές πρωτοβουλίες, τρεις εκ των οποίων ανήκουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, μια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και μια του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας. Ειδικότερα, πρόκειται για τα ακόλουθα σχέδια νόμου:

-Για τους μεσίτες αστικών συμβάσεων (αρμοδιότητα Μ. Χρυσοχοΐδη).

-Για την αντικατάσταση του έκτου κεφαλαίου του ν. 3588/2007 που αφορά τον Πτωχευτικό Κώδικας και την Προπτωχευτική Διαδικασία Εξυγίανσης και άλλες διατάξεις (αρμοδιότητα Μ. Χρυσοχοΐδη).

-“Περί Σημάτων Προϊόντων και Υπηρεσιών” (αρμοδιότητα Μ. Χρυσοχοΐδη).

-Για τις δημόσιες συμβάσεις προμηθειών, έργων και υπηρεσιών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας, που αφορά εναρμόνιση με την Οδηγία 2009/81/ΕΚ, και τη ρύθμιση θεμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (αρμοδιότητα Ευ. Βενιζέλου).

-Για τον θαλάσσιο και αλιευτικό τουρισμό και λοιπές διατάξεις (αρμοδιότητα Ι. Διαμαντίδη).

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε