Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

«Πνιγμένος ο Παπακωνσταντίνου, πεθαμένος ο Σκιόπα, καθηγητής ο Παπαδήμος»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κι όμως, η παραπάνω φράση ακούστηκε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και βγήκε από τα χείλη του Μίμη Ανδρουλάκη!

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος ζήτησε, κατά την ομιλία του, αναδιαπραγμάτευση του συνολικού χρέους και αναμόρφωση του μνημονίου και αναρωτήθηκε αν υπάρχει επιτελείο στην κυβέρνηση που να τα χειρίζεται όλα αυτά αλλά και όσα γίνονται στην Ευρώπη καθώς «ο Παπακωνσταντίνου είναι πνιγμένος ως το λαιμό, ο Σκιόπα πέθανε και ο Παπαδήμος παραδίδει μαθήματα»!

Από τους περίπου 40 βουλευτές που μίλησαν κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. πολλοί ήταν εκείνοι που άφησαν αιχμές για τις επιλογές της κυβέρνησης. Ο πρώην υπουργός Υγείας, Δημήτρης Κρεμαστινός, πρότεινε οι ελεγκτές όλων των μηχανισμών να είναι εποχιακοί και όχι μόνιμοι, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα διαφθοράς, ενώ ο Παναγιώτης Κουρουπλής ζήτησε την καθιέρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Ο Γιώργος Λιάνης διερωτήθηκε «πως είναι δυνατόν να μιλάμε για διαφάνεια και όλα στο φως όταν δε ρίχνουμε φως στο σκότος του δικού μας κομματικού ταμείου».

Η Βάσω Τσόνογλου, μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens υπεραμύνθηκε της Εξεταστικής, αλλά καυτηρίασε τη στάση της δικαιοσύνης λέγοντας ότι δεν υπηρέτησε το καθήκον της όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Ο Έκτορας Νασιώκας έκρινε ότι το μνημόνιο είναι απαραίτητο και αναγκαίο, ωστόσο, πρόσθεσε, πως «θα έπρεπε από το 2007 να μιλήσουμε για την οικονομία καθώς φαινόταν ότι το καράβι κατευθυνόταν στα βράχια».

Με εκείνους που προτιμούν να εκδηλώνουν τις αντιρρήσεις τους στα τηλεοπτικά παράθυρα και όχι στα κομματικά όργανα τα έβαλε η Αφροδίτη Παπαθανάση. «Δε μπορεί να δυναμιτίζουμε τις κομματικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες για ένα λεπτό δημοσιότητας», είπε, ενώ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ζήτησε από τους υπουργούς να βάλουν στο παιχνίδι των μεταρρυθμίσεων και τους βουλευτές.

Τέλος, ο Οδυσσέας Βουδούρης επεσήμανε πως «είμαστε κυβέρνηση μεταρρυθμίσεων, ωστόσο υπάρχει ο κίνδυνος να υπάρξει χάσμα μεταξύ των πολιτικών που θέλουμε και των πολιτικών που εφαρμόζουμε».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε