Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ποιά θα είναι η υπερασπιστική γραμμή Παπακωνσταντίνου

Ποιά θα είναι η υπερασπιστική γραμμή Παπακωνσταντίνου

Να βρεθεί το κίνητρο εκείνων που έσβησαν τα ονόματα των συγγενών του από τη λίστα Λαγκάρντ για να τον ενοχοποιήσουν θα ζητήσει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Σε αυτό φαίνεται ότι θα στηριχθεί και η υπερασπιστική του γραμμή ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα συσταθεί (εκτός απροόπτου) για να διερευνήσει τις τυχόν ποινικές του ευθύνες για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, όπως γράφουν Τα Νέα, μιλά ξεκάθαρα για χοντροκομμένη αλλοίωση με στόχο τον ίδιο.

«Αν η λίστα έχει πράγματι αλλοιωθεί, και πολύ περισσότερο με την αφαίρεση συγγενικών μου προσώπων, θα πρέπει η Δικαιοσύνη και οι διωκτικές Αρχές να διερευνήσουν άμεσα ποιος είχε το κίνητρο να κάνει μία τόσο χοντροκομμένη αλλοίωση με στόχο την ενοχοποίησή μου», δηλώνει ο πρώην υπουργός.

Εκτός από την πλήρη άρνηση της ενοχής του, ο κ. Παπακωνσταντίνου θα στηρίξει την υπερασπιστική του γραμμή και στο ερώτημα «γιατί σταμάτησε η έρευνα που είχα ζητήσει για τα ονόματα στη λίστα Λαγκάρντ από τη στιγμή που έφυγα από το υπουργείο Οικονομικών».

Από την πρώτη στιγμή που έμαθε το περιεχόμενο της πρότασης για την προανακριτική επιτροπή και τα όσα αναφέρονται για «ενδείξεις ενοχής» και «δεσμών αίματος», ο πρώην υπουργό είχε μιλήσει για προσπάθεια κατασκευής ενόχου.

«Δεν έχω καμία σχέση με το αδίκημα το οποίο θίγει κατ’ εξοχήν εμένα, καθώς πρόκειται για μία αλλοίωση που δεν είχα κανένα κίνητρο να κάνω » ήταν η απάντησή του.

Ο πρώην υπουργός θέτει εαυτόν στη διάθεση της Βουλής, «η οποία οφείλει να κάνει άμεσα τα πάντα για να ερευνήσει αυτή τη σκευωρία», όπως χαρακτηρίζει την υπόθεση που έχει πλέον για τον ίδιο όχι μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές προεκτάσεις. Έχει ήδη διαμηνύσει άλλωστε, μέσω δηλώσεών του το προηγούμενο διάστημα, πως «δεν έχω τίποτα να κρύψω και δεν θα γίνω η πρόθυμη Ιφιγένεια κανενός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Παπανδρέου ήθελε να υπογράψει την παραπομπή Παπακωνσταντίνου;

Ξέρουν ποιός έσβησε από το CD με την λίστα Λαγκάρντ τα ονόματα που λείπουν;

Δύο μάρτυρες κλειδιά και συνεργάτες του Παπακωνσταντίνου κατέθεσαν για τη λίστα Λαγκάρντ – Επέστρεψε στην Αθήνα ο πρώην υπουργός

Πάγκαλος κατά Γιώργου για τη λίστα Λαγκάρντ: Εκείνος επέλεγε τους υπουργούς του

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε