Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ποιές ευρωπαικές χώρες μας δείχνουν την έξοδο

Νίκος Κονιτόπουλος |
Ποιές ευρωπαικές χώρες μας δείχνουν την έξοδο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.02.2012 | 09:45
Πρώτη δημοσίευση: 10.02.2012 | 09:36

Δύο ευρωπαικά κράτη συ-ζητούν την αποβολή μας από το ευρώ για παραδειγματισμό, ενώ άλλα δέκα διαρρέουν πως πρέπει είτε να ακυρωθεί το νέο δάνειο διάσωσης είτε να μας δοθεί μέρος μόνο του δανείου που σχετίζεται με το κούρεμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Φιλανδία και η Ολλανδία συζητάνε πλέον ανοιχτά στους μηχανισμούς της ευρωζώνης σενάρια για αποβολή της Ελλάδας από το ευρώ, με τη στάμπα του ''μαύρου πρόβατου''.Στο Euro2day υπάρχει δημοσίευμα πως εκπρόσωποι των 2 αυτών χωρών έφτασαν στο σημείο να διερευνούν, μέσω της ομάδας εργασίας που προηγείται του eurogroup, τον τρόπο εξόδου της Ελλάδας από το κοινό ευρωπαικό νόμισμα.

Η Φιλανδία και η Ολλανδία, με τις πλάτες της Γερμανίας, φέρεται να έχουν και ένα άλλο πλάνο τιμωρησίας της Ελλάδας.Διαρρέουν δηλαδή στοχευμένα πως εξετάζουν την ακύρωση σχεδόν όλου του νέου δανείου της Ελλάδας, εκτός από τα 30 δις ευρώ που προορίζονται για την ολοκλήρωση του κουρέματος, αυτά δηλαδή τα χρήματα που θα δοθούν στις ξένες τράπεζες.

Άλλες εφτά ευρωπαικές χώρες δείχνουν να σχηματίζουν ένα μπλοκ που στοχεύει στο μπλοκάρισμα του νέου δανείου μέχρι να συμμορφωθούν οι Έλληνες.
Οι χώρες αυτές είναι Αυστρία, Γαλλία, Σλοβενία, Σλοβακία, Εσθονία, Μάλτα και Λουξεμβούργο.

Διαβάστε επίσης :
Νίκος Κονιτόπουλος


   Διαδώστε αυτό το άρθρο