Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

«Ποινή χωρίς δίκη» οι περιοριστικοί όροι στον Άκη

Η άρνηση του εφέτη ανακριτή να απορρίψει το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου για άρση των περιοριστικών όρων αποτελεί «καταστρατήγηση» των διατάξεων σύμφωνα με το δικηγόρο του πρώην υπουργού.

Στη δήλωσή του ο Γιάννης Παγορόπουλος, συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου σε βάρος του οποίου επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες», αναφέρεται στις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για την επιβολή όρων και υποστηρίζει ότι στην περίπτωση του εντολέα του η επιβολή των όρων αφορούσε την «τυπική παράλειψή του να δηλώσει το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που αποκτήθηκε τον Απρίλιο του 2010, στη δήλωση του 2010».

Τονίζει, επίσης, πως ο πρώην υπουργός είναι εξαρχής παρών σε όλες τις υποθέσεις που τον αφορούν, δηλώνοντας τις νομικές και πολιτικές του θέσεις, χωρίς να κριθεί ύποπτος φυγής και χωρίς να του επιβληθεί κανένας όρος.

Ο ανακριτής της υπόθεσης αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα του κ. Τσοχατζόπουλου για μείωση του ποσού της χρηματικής εγγύησης των 150.000 ευρώ και για άρση της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Έτσι, οι όροι ισχύουν κανονικά, όπως ισχύει και η απόφαση δέσμευσης του ακινήτου στην Ακρόπολη και ο πρώην υπουργός καλείται να καταβάλει τα χρήματα, ή εγγυητική, έως την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισχύει η απαγόρευση εξόδου για τον Τσοχατζόπουλο, επιμένει ο εφέτης ανακριτής

 

Άρση της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα ζητάει ο Α.Τσοχατζόπουλος

Στον εισαγγελέα για το πόθεν έσχες ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε