Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Ποιοί Υπουργοί αντέδρασαν στο Υπουργικό Συμβούλιο

Διαβάστε τα ονόματα των υπουργών που και στα τετ α τετ με τον Γ.Παπανδρέου αλλά και στο Υπουργικό Συμβούλιο, από τη μία αποδέχτηκαν την πολιτική του Πρωθυπουργού και από την άλλη ”ορθωσαν” το ανάστημα τους βάζοντας κόκκινες γραμμές.

”Πρόεδρε θα βάλουμε πλάτη στη πολιτική που αναγκάζεσαι να ακολουθήσεις αλλά όλα έχουν τα όρια τους” άκουσε χθες ο Γ.Παπανδρέου ούτε μία ούτε δύο αλλά τέσσερις φορές από ισάριθμους υπουργούς του.

Και τα όρια τους τα έθεσαν ξεκάθαρα οι Δημήτρης Ρέππας, Λούκα Κατσέλη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Οι καταιγιστικές εξελίξεις, ιδίως μετά το θρίλερ του Λουξεμβούργου, ”βάρυναν” τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους υπουργούς και έδωσαν δραματικό χαρακτήρα στο υπουργικό συμβούλιο.

Οι 4 υπουργοί μπορεί να συναίνεσαν σε όσα είπε ο Γ.Παπανδρέου όμως έβαλαν και κατακόκκινες γραμμές.

Το πρώτο τους ΟΧΙ θα ειπωθεί σε τυχόν ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας.
Από τώρα προβάλουν σοβαρότατες ενστάσεις στις εγγυήσεις, δηλαδή στην υποθήκη δημόσιας περιουσίας, που θα δοθούν για να βρούμε δανεικά.
Διατυπώνουν επίσης μεγάλες επιφυλάξεις για τις ξένες εταιρείες που θα αναλάβουν την εκτίμηση και την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου.

”Βαρύ και ασήκωτο” όμως ήταν το κλίμα στο υπουργικό όταν πήρε το λόγο ο Γ.Παπακωσταντίνου και μετέφερε με ασυνήθιστα γλαφυρό τρόπο το πως τον υποδέχτηκαν στον πύργο του Λουξεμβούργου την Παρασκευή το βράδυ, δίνοντας σε όλους τους συναδέλφους του να καταλάβουν την κρισιμότητα των όσων έρχονται.

Διαβάστε επίσης :Τρόικα: καθυστερούν Ρέππας, Κατσέλη, Μπιρμπίλη, Ραγκούσης, Παπακωνσταντίνου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε