Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ποιοι στελεχώνουν το ΥΕΘΑ

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος
Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Παναγιώτης Καράμπελας και ο Δημήτριος Ελευσινιώτης.

Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Πάνος Παναγιωτόπουλος με υφυπουργούς τον αντιστράτηγο ε.α Παναγιώτη Καράμπελα και τον Αντιναύαρχος Δημήτριο Ελευσινιώτη.

Υπουργός Εθνικής Αμυνας: Παναγιωτόπουλος Πάνος

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Νοεμβρίου 1957. Έκανε σπουδές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (πολιτικός μηχανικός), στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Vincennes στο Παρίσι.
Ασκησε για πολλά χρόνια διοικητικά καθήκοντα σε διευθυντικές θέσεις των Μ.Μ.Ε. κυρίως στον ιδιωτικό τομέα. Μεταξύ άλλων υπήρξε διευθυντής ειδήσεων του ΣΚΑΪ 100,4 FM, διευθυντής ειδήσεων του STAR TV και διευθυντής ενημερωτικών εκπομπών της ΕΤ1 και της τηλεόρασης του ΑΝΤΕΝΝΑ.

Ιδρυτικό στέλεχος του δημοτικού ραδιοσταθμού 9,84 FM και συνεργάτης του ραδιόφωνου του ΑΝΤΕΝΝΑ 97,1 FM και PLANET 104,5 FM.

Εργάσθηκε ως πολιτικός συντάκτης και αρθρογράφος στις εφημερίδες “Καθημερινή”, “Ελεύθερος Τύπος”, “Απογευματινή”, “Βραδυνή” και “Βήμα”.
Υπήρξε μέλος της ηγεσίας της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. (μέλος του Τμήματος Νεότητας της Διοικούσας Επιτροπής) στέλεχος της Επιτροπής Κυβερνητικού Προγράμματος (1984-1985), μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Ν.Δ.

Διετέλεσε υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή (10.03.2004 – 14.02.2006).
Εξελέγη βουλευτής της Β΄ Αθηνών με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2000, του 2004, του 2007 και του 2009. Μετείχε επίσης στην επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος το 2000 και ήταν Εισηγητής για την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2006. Μιλάει Γαλλικά και Αγγλικά.

Υφυπουργός: Παναγιώτης Καράμπελας

Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1971 και ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού. Προήχθη σε Αντιστράτηγο το 2003.
Έχει αποφοιτήσει από όλα τα σχολεία του Όπλου του, καθώς και από τη Σχολή Πυροβολικού των Η.Π.Α. και τη Σχολή Ψυχολογικών Επιχειρήσεων. Είναι απόφοιτος της ΑΣΠ και της ΣΕΘΑ.

Είναι γνώστης της Αγγλικής Γλώσσας.

Υπηρέτησε:
Α. Σε πολλές Μονάδες του Πυροβολικού (Μακεδονία, Έβρος, Νήσοι Αιγαίου), ασκώντας τη διοίκηση όλων των κλιμακίων του Όπλου του. Στη νήσο Κύπρο υπηρέτησε τα έτη 1975-1977.
Β. Σε σημαντικές επιτελικές θέσεις Σχηματισμών και ΓΕΣ, ενώ στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ διετέλεσε Επιτελής Εξοπλισμών- Δόγματος στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (SHAPE), καθώς και Πρόεδρος Επιτροπής Μακρόχρονου Σχεδιασμού για τις Χερσαίες Δυνάμεις της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης.

Διετέλεσε Διευθυντής 4ου ΕΓ/ΓΕΣ και Κλαδάρχης στο ΓΕΣ επί της Εκπαιδεύσεως, Δόγματος, Αμυντικής Σχεδίασης και Οργανώσεως.

Ως Ανώτατος Αξιωματικός διοίκησε την 98 ΑΔΤΕ (Μυτιλήνη), τη Στρατιωτική Διοίκηση Αθηνών και την ΑΣΔΕΝ.

Το 2005 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Γενικού Επιθεωρητή Στρατού, ενώ από την 02 Δεκ 2005 ασκούσε παράλληλα και τα καθήκοντα του Δκτή της 1ης Στρατιάς.
Από τον Ιούλιου 2006 έως το Σεπτέμβριο 2008 διετέλεσε Υποδιοικητής του Χερσαίου Στρατηγείου του ΝΑΤΟ (C.C. LAND) στη Μαδρίτη Ισπανίας, απ’ όπου και απεστρατεύθη ως επίτιμος Διοικητής 1ης Στρατιάς.

Έχει τιμηθεί με:
▪ Το Χρυσό Σταυρό του Φοίνικα, το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής, το Σταυρό Ταξιάρχου Φοίνικα και το Σταυρό Ταξιάρχου Τάγματος Τιμής.
▪ Το Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Α΄ Τάξεως.
▪ Τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής.
▪ Τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα.
▪ Διαμνημονεύσεις Ευδοκίμου Διοικήσεως Α΄ Τάξεως, Υπηρεσιών Αξιωματικού Επιτελούς Α΄ Τάξεως, Ηγεσίας Σχηματισμού.
▪ Τον Gram Gruz Blanco del merito militar του Βασιλείου της Ισπανίας.

Υφυπουργός Δημήτριος Ελευσινιώτης:

Ο Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης ΠΝ, γεννήθηκε στη Σαλαμίνα την 26 Αυγούστου 1955. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1973 και απεφοίτησε το 1977 με το βαθμό του Μαχίμου Σημαιοφόρου Π.Ν.
Ως κατώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε επί των αντιτορπιλικών ΚΑΝΑΡΗΣ και ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ καθώς και επί της πυραυλακάτου ΜΠΑΤΣΗΣ. Κατά το διάστημα 1981-1982 συμμετείχε τόσο στην παραλαβή της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ όσο και σε αριθμό σχολείων, όπου εξειδικεύτηκε στο ΕSM SPHINX, κατά την παραμονή του στην Ολλανδία, στην οποία (Φ/Γ) παρέμεινε μέχρι τον Αύγουστο του 1986.

Από τον Αύγουστο 1986 μέχρι τον Οκτώβριο 1988 παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Naval Postgraduate School στο Mοντερέυ της Καλιφόρνια όπου απέκτησε master στην Επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Computer Science). Με την επιστροφή από τις μεταπτυχιακές σπουδές του, υπηρέτησε στη φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ ως Ύπαρχος και το 1990 τοποθετήθηκε Κυβερνήτης στην πυραυλάκατο ΚΟΝΙΔΗΣ.

Από τον Αύγουστο του 1991 έως τον Αύγουστο του 1992 εκπαιδεύτηκε στο λειτουργικό και υλικό και προΐστατο σε τρία μεγάλα προγράμματα ανάπτυξης / βελτίωσης του συστήματος ESM/ECM APECS-II των φρεγατών τύπου ΥΔΡΑ στην εταιρεία Argosystems στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Κατά το διάστημα 1992-1994 υπηρέτησε στo Κέντρο Αυτοματοποιήσεως Συστημάτων Μάχης Ναυτικού (ΚΑΣΜΝ) και φοίτησε ως σπουδαστής στη Ναυτική Σχολή Πολέμου (ΝΣΠ). Το 1994, ανέλαβε καθήκοντα Διοικητού 2ης Μοίρας ΤΠΚ (ΔΜΤΠΚ 2). Υπηρέτησε στο επιτελείο του Αρχηγείου Στόλου ως Διευθυντής Γ3 και Γ’ Κλάδου και στη συνέχεια επέστρεψε στο ΚΑΣΜΝ ως Υποδιοικητής.

Το Μάιο το 1997 επελέγη, ως Κυβερνήτης, για την παραλαβή της φρεγάτας ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ από το Ολλανδικό Ναυτικό, θέση στην οποία παρέμεινε περίπου 3 έτη.
Προαγόμενος σε Πλοίαρχο τοποθετήθηκε για δύο έτη, ως Ακόλουθος Άμυνας, στη Χάγη της Ολλανδίας, ενώ το 2002-2004, διατέλεσε Διευθυντής Ασφάλειας και Πληροφοριών στο ΓΕΝ και στη συνέχεια Διοικητής 2ης Μοίρας Φρεγατών (ΔΜΦΓ2).

Ως Αρχιπλοίαρχος διετέλεσε για 2 χρόνια Διευθυντής Κλάδου Επιχειρήσεων του ΓΕΝ.

Το Μάιο του 2006 προήχθη στο βαθμό του Υποναύαρχου και ανέλαβε καθήκοντα Διοικητού της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων έως το Μάρτιο του 2007. Στη συνέχεια υπηρέτησε στο Επιτελείο ΓΕΕΘΑ, ως Διευθυντής Επικοινωνιών και Πληροφορικής (Ε! Κλάδος).
Την 6 Φεβρουαρίου 2008 προήχθη στο βαθμό του Αντιναυάρχου και την 12 Φεβρουαρίου 2008 παρέλαβε καθήκοντα Α΄ Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ (μετέπειτα Υπαρχηγός Στρατηγείου ΓΕΕΘΑ).
Με την απόφαση ΚΥΣΕΑ της 17ης Φεβρουαρίου 2010 τοποθετήθηκε στη θέση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.
Βαθμοί – Προαγωγές:
. Σημαιοφόρος: 8-6-1977
. Ανθυποπλοίαρχος 30-6-1980
. Υποπλοίαρχος 21-6-1984
. Πλωτάρχης 25-5-1989
. Αντιπλοίαρχος 26-5-1993
. Πλοίαρχος 12-5-2000
. Αρχιπλοίαρχος 1-4-2004
. Υποναύαρχος 16-5-2006
. Αντιναύαρχος 6-2-2008
Έχει τιμηθεί με τα παρακάτω παράσημα – μετάλλια – διαμνημονεύσεις:
. Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής
. Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα
. Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Α’ Τάξεως
. Διαμνημόνευση Αρχηγίας Γενικού Επιτελείου
. Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής
. Διαμνημόνευση Αξίας και Τιμής
. Διαμνημόνευση Ηγεσίας Σχηματισμού – Μεγάλης Μονάδος Γ’ Τάξεως
. Διαμνημόνευση Ευδοκίμου Διοικήσεως Α’ Τάξεως
. Διαμνημόνευση Υπηρεσιών Αξιωματικού Επιτελούς Β’ Τάξεως.
 
Είναι νυμφευμένος με την Ελένη με την οποία απέκτησε τον Αλέξανδρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτή είναι η νεα κυβέρνηση – Όλα τα ονόματα του νέου υπουργικού συμβουλίου

Δείτε ποιοι είναι οι νέοι υπουργοί – Φωτογραφικό

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε