Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ποιοί βουλευτές αρνήθηκαν σήμερα να ψηφίσουν τα νέα μέτρα

Στη λίστα προστέθηκαν σήμερα το ΛΑΟΣ, 19 νησιώτες βουλευτές, Ι.Μιχελογιαννάκης (ΠΑΣΟΚ), ο Δ.Σταμάτης (Ν.Δ), η ανεξάρτητη Μ.Αποστολάκη, ο Χ.Μαγκούφης (ΠΑΣΟΚ) ενώ παραιτήθηκε για να μην τα ψηφίσει ο Π.Στασινός (ΠΑΣΟΚ).

Πολλαπλασιάζονται τα όχι των βουλευτών και πλέον η ψηφοφορία για τα νέα μέτρα, που θα γίνει την Κυριακή ή το αργότερο τη Δευτέρα, μετατρέπεται σε θρίλερ με τη δανειακή σύμβαση να είναι κυριολεκτικά στον αέρα.

Η ”βόμβα” ήρθε από τον Γ.Καρατζαφέρη που δήλωσε πως το κόμμα του δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα.Η δήλωση αυτή αποκτά τεράστια αξία όχι μόνο γιατί είναι 16 οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, αλλά γιατί τέσσερις είναι και υπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Πρώτος το χορό έσυρε σήμερα με την παραίτηση του ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Παύλος Στασινός.Η είδηση της παραίτησης του βουλευτή Άρτας σχολιάστηκε από πολλούς ως έντιμη κίνηση καθώς ο βουλευτής δεν ανεξαρτητοποιήθηκε, αλλά παραδίδει την έδρα του.

Στην επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής ο κ. Στασινός αναφέρει ότι «οι ιδεοληπτικές εμμονές της τρόικας σε σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που βαθαίνουν την ύφεση και αυξάνουν τους ανέργους και τους φτωχούς, προβληματίζουν και ανησυχούν», ενώ τονίζει: «η παραίτησή μου είναι μονόδρομος».

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα και ο Δ.Σταμάτης, πρώην Νομάρχης και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας (Ν.Δ), λέγοντας :”Αρνούμαι να ψηφίσω είτε μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα είτε άλλα μέτρα που οι ηγέτες της ΕΕ θελήσουν στο μέλλον να επιβάλουν στην Ελλάδα”.

Με τα λόγια ”δεν θα ψηφίσω τη σύμβαση, δεν πιστεύω πως θα μας βγάλει από την ύφεση” μπήκε στη λίστα των βουλευτών που θα καταψηφίσουν και η ανεξάρτητη πια Μιλένα Αποστολάκη, για να την ακολουθήσει λίγο αργότερα ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης.

Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, γνωστοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Ιω. Μιχελογιαννάκης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο, τον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Β. Έξαρχο και τον γραμματέα του εθνικού συμβουλίου του κόμματος Μ. Καρχιμάκης.

Στην επιστολή του, ο κ. Μιχελογιαννάκης αναφέρει 10 σημεία με τα οποία διαφωνεί και επισημαίνει ότι βάζει πάνω από όλα τη συνείδησή του, τη σωτηρία τους ελληνικού κράτους, τη σωτηρία των ελλήνων πολιτών, τη σωτηρία της δημοκρατίας και τέλος τη σωτηρία της δημοκρατικής παράταξης. Αναφέρει ότι δεν θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση και παρακαλεί το κόμμα του, «τη ύστατη στιγμή, να σταθεί όρθιο στις αρχές, στην ιδεολογία του και στο στόχο του, που πιστεύω να είναι η αξιοπρεπής Ελλάδα και η δίκαιη κοινωνία».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Τσετίν Μάνταζη, ο οποίος με επιστολή του ενημερώνει πως δεν προτίθεται να υπερψηφίσει τα σκληρά μέτρα και τονίζει πως οι δημοκρατικές του πεποιθήσεις δεν του επιτρέπουιν να λειτουργεί παρά τη βούληση των συμπολιτών του και τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει.

Αμέσως μετά ακολούθησε τελεσίγραφο 19 νησιωτών Βουλευτών που με επιστολής τους προειδοποιούν πως θα καταψηφίσουν τα μέτρα μη δεχόμενοι αύξηση του Φ.Π.Α. στα νησιά.
Οι βουλευτές αυτοί είναι :
Δωδεκανήσου:
Ζωΐδης Νικόλαος (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
Ιατρίδη Μίκα (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Κασσάρας Γεώργιος (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
Κρεμαστινός Δημήτριος (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
Ευβοίας (Σκύρος):
Κεδίκογλου Συμεών (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
Κεδίκογλου Σίμος (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Περλεπέ- Σηφουνάκη Αικατερίνη (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
Κυκλάδων:
Βρούτσης Ιωάννης (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Παπαμανώλης Γεώργιος (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
Ρήγας Παναγιώτης (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
Λέσβου Γαληνός Σπυρίδων (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Μαγνησίας (Σποράδες):
Ζήση Ροδούλα (ΠΑΣΟΚ)
Καρτάλης Κων/νος (ΠΑΣΟΚ)
Μαρκάκης Παύλος (ΛΑ.Ο.Σ)
Νάκος Αθανάσιος (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Σάμου:
Βαρδίκος Πυθαγόρας (ΠΑΣΟΚ)
Χίου:
Μουσουρούλης Κωστής (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Τσουρή Ελπίδα (ΠΑΣΟΚ)

Διαβάστε επίσης :

Παραιτήθηκε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Στασινός

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε