Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ποιον πολιτικό καίει η λίστα Λαγκάρντ; Ποιος εξαφάνισε τα στοιχεία από την πρώτη λίστα;

Ποιον πολιτικό καίει η λίστα Λαγκάρντ; Ποιος εξαφάνισε τα στοιχεία από την πρώτη λίστα;

Η λίστα τελικά φαίνεται να μην έχει τεράστια κενά όπως έλεγαν οι πληροφορίες, δεν φαίνεται να λείπουν 600 ονόματα, τουλάχιστον όπως λένε οι νεώτερες πληροφορίες, όμως η ίδια λίστα καίει κυριολεκτικά Έλληνα πολιτικό και τρεις συγγενείς του.

Όλα δείχνουν ότι σε σχέση με την προηγούμενη λίστα οι Οικονομικοί εισαγγελείς ήταν έτοιμοι να στείλουν τον φάκελο με το σχόλιο “δεν προκύπτουν ενδείξεις αλλοίωσης”, όμως ο έλεγχος των τελευταίων στοιχείων, άλλαξε τα δεδομένα, όχι ως προς την αλλοίωση, αλλά ως προς τις ενδείξεις ενοχής για πιθανό μαύρο πολιτικό χρήμα.

Αυτό καθώς στον έλεγχο των οικονομικών τριών προσώπων φάνηκε άμεση σχέση τους, συγγενική, με πολιτικό πρόσωπο.
Αυτό έκανε τους οικονομικούς εισαγγελείς να στείλουν στον προϊστάμενό τους τον φάκελο καθώς έπεσαν πάνω σε στοιχεία για πολιτικό πρόσωπο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” πρόκειται πιθανότατα για πρώην υπουργό ή πρώην αρχηγό κόμματος καθώς όπως περιγράφεται δεν πρόκειται για πρόσωπο που αυτή τη στιγμή εμπλέκεται στην τωρινή πολιτική σκηνή του τόπου.

Όπως μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα από καλά πληροφορημένη πηγή αναφέρεται ότι “δεν είναι ούτε ο Σημίτης, ούτε ο Παπανδρέου, ούτε ο Καραμανλής” το πρόσωπο δεν μετέχει της δρώσας πολιτικής σήμερα”.

Εδώ μάλιστα είναι πολύ πιθανό να προκύψει αλλοίωση της λίστας ως προς τα στοιχεία των τριών προσώπων και κατ’ επέκταση του πολιτικού και έτσι να προκύψει θύελλα αντιδράσεων.

Εδώ επανέρχονται βασανιστικά ερωτήματα.
Ποιος λοιπόν αφαίρεσε τα στοιχεία από την πρώτη λίστα;
Το έκανε αυτοβούλως για να προστατέψει τον πολιτικό ή έλαβε εντολές άνωθεν;
Ποιος ήταν ο ανώτερος του προσώπου αυτού που έδωσε την εντολή και με ποιο κίνητρο;

Οι οικονομικοί εισαγγελείς έστειλαν στον Άρειο Πάγο τη νέα λίστα για να πάει στη Βουλή και να συμπληρωθεί έτσι η δικογραφία που ήδη υπάρχει.
Ενημέρωσαν παράλληλα προφορικά τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με την προφορική ενημέρωση υπάρχει διαφοροποίηση της πρώτης με τη δεύτερη λίστα.
Την αξιολόγηση επί της διαφοροποίησης θα την κάνει σήμερα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και από ‘κει θα φανεί το μέγεθος της αλλοίωσης και η ουσία της.

Διαβάστε επίσης:
Κλειδωμένη σε γραφείο στον Άρειο Πάγο η λίστα Λαγκάρντ – Έκτακτη σύσκεψη την Παρασκευή

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε