Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ποιος ήταν ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα, Παύλος

Ποιος ήταν ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα, Παύλος

Η φυλάκιση την περίοδο της δικτατορίας, οι έντονες συζητήσεις με τον γιο του Αλέξη την περίοδο του ειδικού δικαστηρίου, η ΕΔΑ, το ΠΑΣΟΚ. Ο Παύλος Τσίπρας μέσα απ’ όσα έχει πει για εκείνον ο γιος του.

Μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του περνά από τα ξημερώματα της Τρίτης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Ο πατέρας του, Παύλος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών «προδομένος» από την καρδιά του.

Λέγεται πως τα τελευταία χρόνια είχε πολλά προβλήματα υγείας. Αλλά η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που κλήθηκε στο σπίτι του, απλά διαπίστωσε το θάνατο του.

Ο Παύλος Τσίπρας γεννήθηκε το 1934 σε ένα ορεινό χωριό της Άρτας. Το Αθαμάνιο στο ορεινά Τζουμέρκα έγινε αργότερα θέατρο επιχειρήσεων του ΕΑΜ και από νωρίς «μυήθηκε» κι εκείνος στην Αριστερά, αφού και ο πατέρας του ήταν στην αντίσταση.

Ήταν πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα και πατέρας τριών παιδιών. Μιας κόρης και δυο αγοριών. Ο Αλέξης είναι ο βενιαμίν της οικογένειας.

Στη διάρκεια της δικτατορίας, ο Παύλος Τσίπρας, ανέπτυξε αντιδιδακτορική δράση. Το 1968 φυλακίστηκε αντί του αδερφού του, Ηλία, ο οποίος καταζητούνταν για την υπόθεση της Δημοκρατικής Αντίστασης Κρήτης.

«Στα χρόνια πριν από τη δικτατορία ήταν ψηφοφόροι της ΕΔΑ, αριστεροί αλλά όχι ενταγμένοι πολιτικά. Μετά τη μεταπολίτευση, οι γονείς μου ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ. Ήταν από τους πολλούς αριστερούς που με το όραμα της αλλαγής, με την εμβληματική φυσιογνωμία του Ανδρέα Παπανδρέου, περάσανε στο ΠΑΣΟΚ», έχει πει για τους γονείς του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του προεκλογικά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε επίσης… αποκαλύψει τις έντονες συζητήσεις του ίδιου και των αδερφών του με τον πατέρα τους, την περίοδο του ειδικού δικαστηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέθανε ξαφνικά ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε