Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ποιος ο λόγος της επίσκεψης των τροϊκανών στο ΣτΕ

Ποιος ο λόγος της επίσκεψης των τροϊκανών στο ΣτΕ

Κλιμάκιο της Τρόικας θα επισκεφθεί σήμερα, στις 11:30. το Συμβούλιο της Επικρατείας και θα συναντηθεί με αντιπροέδρους του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ενδιαφέρον των μελών του κλιμακίου της Τρόικάς θα επικεντρωθεί στις εκκρεμείς υποθέσεις που αφορούν τους διαγωνισμούς των μεγάλων δημοσίων έργων.

Μετά την αποχώρηση, λόγω συνταξιοδότησης, του Παναγιώτη Πικραμμένου από τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, το κλιμάκιο της Τρόικας θα υποδεχθεί ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του δικαστηρίου και πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος Κωνσταντίνος Μενουδάκος. Κατά την συνάντηση αυτή θα είναι παρόντες και αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι ελεγκτές της τρόικας θα επικεντρωθούν στο χρόνο και τον αριθμό εκδίκασης των ενστάσεων (ασφαλιστικά μέτρα, αιτήσεις αναστολών, προσφυγές, κ.λπ.) που εκκρεμούν στο δικαστήριο και αφορούν τα δημόσια έργα, επενδύσεις, περιβαλλοντικές μελέτες κατασκευής μεγάλων έργων, κ.λπ.

Ακόμη, τα μέλη του κλιμακίου της Τρόικάς θα ζητήσουν από τους δικαστές να ενημερωθούν και για τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις που έχουν μεγάλο οικονομικό αντικείμενο..

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες το ίδιο κλιμάκιο της Τρόικας είχε επισκεφθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης και ενημερώθηκε από τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Γιάννη Ιωαννίδη και Νικόλα Κανελλόπουλο.

Αντικείμενο της συνάντησης αυτής στο υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν η παρακολούθηση της υλοποίησης των στρατηγικών στόχων του επίμαχου υπουργείου στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων του, ενώ ειδική αναφορά έγινε στην πορεία των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων και συγκεκριμένα στα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν θα ”καλοπεράσει” ο υπουργός Οικονομικών

Αντίστροφη μέτρηση για το Eurogroup όπου θα κριθεί η τύχη του Μνημονίου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε