Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ποιους επιχειρηματίες συναντά αυτή την ώρα η Μέρκελ

Ποιους επιχειρηματίες συναντά αυτή την ώρα η Μέρκελ

Μια εξαιρετικά «κλειστή» αλλά εξίσου ουσιαστική συνάντηση στρίμωξε η Άνγκελα Μέρκελ στο βαρυφορτωμένο πρόγραμμα της ολιγόωρης επίσκεψης της στην Αθήνα.

Μάλιστα μπορεί επικοινωνιακά να μην προβάλλεται έντονα αλλά το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης μπορεί να έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία για τις εξελίξεις στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες, κυρίως στο κομμάτι της ανάπτυξης. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες η γερμανίδα Καγκελάριος θα συναντήσει ένα κλειστό club «εκλεκτών» παραγόντων της αοράς αύτη την ώρα στο ξενοδοχείο Hilton όπου έφτασε συνοδευόμενη από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
 
Μέγαρο Μαξίμου, γερμανική πρεσβεία αλλά και το Ελληνογερμανικό επιμελητήριο που από κοινού ανέλαβαν το συντονισμό της συνάντησης τηρούν σιγή ιχθύος. Ωστόσο τραπεζική πηγή αναφέρει ότι στο τραπέζι εκτός από τη γερμανίδα Καγκελάριο και τον Αντώνη Σαμαρά θα παραβρεθούν μόλις 12 άνθρωποι. Έξι εξ’ αυτών θα «εκπροσωπούν» την ελληνική επιχειρηματικότητα, ενώ οι άλλοι έξι θα είναι εκπρόσωποι γερμανικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι παρών θα είναι ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος και οι υπόλοιποι πέντε «Έλληνες» που θα παρευρεθούν θα προέρχονται αποκλειστικά από τον τραπεζικό κλάδο.
 
Οι «Γερμανοί» προσκεκλημένοι θα είναι εκπρόσωποι εταιρειών γερμανικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η «σύνθεση» της γερμανική ομάδας αλλά θεωρείται περίπου βέβαιο ότι θα υπάρχει παρουσία του ΟΤΕ αλλά και των υπολοίπων εταιρειών γερμανικών συμφερόντων αναλόγου μεγέθους.
 
Αν και δεν έχουν διαρρεύσει πληροφορίες για τη συγκεκριμένη συνάντηση, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η σύσταση των καλεσμένων θα οδηγήσει τη συζήτηση σε θέματα ρευστότητας και λειτουργίας της τραπεζικής αγοράς στην Ελλάδα. Θέμα που θεωρείται μείζον για την επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης.

  Αυτή την ώρα λοιπόν η Ανγκελα Μέρκελ έχει συνάντηση με έλληνες επιχειρηματίες και εκπροσώπους γερμανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα όπως η Siemens, ο ΟΤΕ, η Bauer και άλλες, στο ξενοδοχείο Χίλτον.

 
Στη συνάντηση αυτή παρευρίσκονται επίσης και εκπρόσωποι των τριών μεγάλων ελληνικών τραπεζών, της Εθνικής, της Alpha Bank και της Eurobank.
 
Η ελληνική αλλά και η γερμανική πλευρά δίνουν πολύ μεγάλο βάρος στη συνάντηση αυτή καθώς αναμένεται να μπουν σε αυτή οι βάσεις για επενδύσεις γερμανικών κεφαλαίων στη χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ένταση μπροστά στο φράχτη – Διαδηλωτές καίνε ναζιστικές σημαίες

Σε εξέλιξη η συνάντηση Μέρκελ – Σαμαρά – “Ωραίο γραφείο”, είπε η καγκελάριος – “Είναι αυτό που είχε και ο Κ.Καραμανλής”, απάντησε ο πρωθυπουργός

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε