Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Πολάκης: Σε δέκα χρόνια που θα έχουμε λεφτά θα αποζημιώσουμε τους διοικητές των νοσοκομείων

Πολάκης: Σε δέκα χρόνια που θα έχουμε λεφτά θα αποζημιώσουμε τους διοικητές των νοσοκομείων

«Προθέρμανση» στην Ολομέλεια σε μια ακόμα κοινοβουλευτική κόντρα που αναμένεται να έχει και συνέχεια… μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνη Γεωργιάδη σχετικά με τις αντικαταστάσεις που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις διοικήσεις των νοσοκομείων και την απόφαση του ΣτΕ όπου την έκρινε παράνομη.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη που επί της ουσίας παραδέχθηκε πως οι καταργήσεις των διοικητών των νοσοκομείων έγιναν με στόχο την εξυπηρέτηση της «αριστερής πολιτικής που ήθελε στο να σταθεί στα πόδια το δημόσιο σύστημα Υγείας…» αλλά και την κυνική του ομολογία πως «η απόφαση του ΣτΕ δεν παράγει πρακτικό αποτέλεσμα για να αποζημιωθούν ο δικαστικός δρόμος είναι μακρύς, όπως για κάποιους που είχαν τοποθετηθεί επί υπουργείας Αλέκου Παπαδόπουλου και απομακρύνθηκαν από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ» και πως σε κάθε περίπτωση «εμείς εάν χρειαστεί να τους αποζημιώσουμε μετά από καμία δεκαετία… θα έχουμε να τους αποζημιώσουμε γιατί θα έχουμε μαζέψει τα χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τις εταιρείες που τους δίνατε εσείς παράνομα χρήματα. Εμείς σε δέκα χρόνια που θα είμαστε και τότε στην εξουσία, θα έχουμε καταφέρει να ανασυγκροτήσουμε την δημόσια υγεία και σαφώς θα τις υλοποιήσουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνης Γεωργιάδης είχε απαντήσει στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ότι οι διορισμοί των διοικητών στα νοσοκομεία είχαν γίνει από επιτροπή αξιολόγησης στην οποία μετείχε και ο αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ και έγινε με διπλή αξιολόγησης και των κανόνων της Αρχής. Αυτά που αναφέρει περί αλφαβητικού καταλόγου ο αναπληρωτής υπουργός είναι αυτά που αποτέλεσαν την υπερασπιστική του γραμμή στο ΣτΕ, η οποία όμως απορρίφθηκε από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας. Η απόφαση του ΣτΕ είναι «κόλαφος» για τον κ. Πολάκη και γεννά για το ελληνικό δημόσιο τεράστιο θέμα αποζημιώσεων και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη που οι καταργηθέντες διοικητές θα αξιώσουν δικαστικά και θα λάβουν…» και καταλόγισε στον κ. Πολάκη ότι «παρέσυρε την κυβέρνηση…»

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης απέδωσε στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνη Γεωργιάδη ότι «τελευταία έχει αναλάβει πολλές εργολαβίες…» οι διορισμοί επί της προηγούμενης συγκυβέρνησης «έγιναν υπό την κομματική «αρχή» του 4-2-1 που υπήρχε για τους διορισμούς, ενώ εμείς κάναμε μια πραγματική διαδικασία και μπορείτε να βάλετε και να συγκρίνετε βάζοντας από τη μια μπάντα αυτούς που είχατε εσείς διορίσει και από την άλλη μπάντα αυτούς που εμείς διορίσαμε…» και αναφερόμενις εμμέσως και πλην σαφώς και προς τη Δικαιοσύνη άφησε την αιχμή «και οι κρίνοντες κρίνονται».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε