Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Πόλεμος Μάνου – ΚΚΕ

Πόλεμος Μάνου – ΚΚΕ

Αφορμή η μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το κόμμα ΔΡΑΣΗ κατά του ΠΑΜΕ.

Στη μηνυτήρια αναφορά ζητά να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες της διοίκησης του ΠΑΜΕ για την οργάνωση και τον συντονισμό παράνομων πράξεων, όπως τονίζει, στις οποίες έχουν επιδοθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα μέλη του ΠΑΜΕ ανά την Ελλάδα. 

Η ΔΡΑΣΗ αναφέρεται ουσιαστικά στην κατάληψη του λιμανιού και την παρεμπόδιση τουριστών να εισέλθουν σε κρουαζιερόπλοιο, στον αποκλεισμό ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας, την «εισβολή» στην Ακρόπολη κ.λπ.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΠΑΜΕ, το οποίο σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Εχουν δίκιο που φοβούνται. Ας γνωρίζουν όμως όσοι επιδιώκουν να ποινικοποιήσουν, να περιορίσουν τη δράση του ΠΑΜΕ (κρυφοί και φανεροί) ότι το ΠΑΜΕ δεν τρομοκρατείται, δεν εκβιάζεται, ότι δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι».

Το χορό των αντιδράσεων πήρε η γραμματέας του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, η οποία επιτέθηκε προσωπικά κατά του Στ. Μάνου, τον οποίο χαρακτήρισε γόνο αστικής οικογένειας και αναρωτήθηκε: «Πού ήταν η ‘Δράση’, όταν σκοτώθηκαν 8 εργάτες σε αμπάρι πλοίου». 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε