Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Πόλεμος” Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ για τον… Αλέξη

“Πόλεμος” Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ για τον… Αλέξη

Οι διαδηλώσεις για τη συμπλήρωση 4 ετών από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου ήταν η αφορμή, αλλά προκάλεσε μάχη χαρακωμάτων ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, με ανταλλαγή ανακοινώσεων και σκληρές εκφράσεις.

Όλα ξεκίνησαν από την ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, που καλούσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

«Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν ο αγώνας για ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή. Σήμερα, που η τρικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, που οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης συνιστούν πλέον καθεστώς και η ανεργία καλπάζει, ο αγώνας για ελπίδα και κοινωνική χειραφέτηση αποτελούν πλέον μονόδρομο. «Δεν περιμένουμε πλέον κάποια αφορμή. Η ξοφλημένη μνημονιακή συγκυβέρνηση, πρέπει να ανατραπεί εδώ και τώρα», ανέφερε η ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η “απάντηση” από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας ήταν ιδιαίτερα σκληρή, με τη Συγγρού να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως βρίσκεται πίσω από τους κουκουλοφόρους και “φωτογραφίζει” το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως βρισκόταν πίσω από την τραγωδία της Marfin το Μάιο του 2010, όταν τρεις υπάλληλοι της τράπεζας βρήκαν τραγικό θάνατο.

«Η πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ, με εμπροσθοφυλακή τη νεολαία του, ξεσκεπάζεται. Βγάζουν τις μάσκες, φορούν τις κουκούλες και εξοπλίζονται με μολότοφ, με σκοπό να κάψουν για μία ακόμη φορά την Αθήνα και να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών» αναφέρει η ανακοίνωση, που μιλά για βουλευτές που λειτουργούν «ως άλλοι δοσίλογοι κουκουλοφόροι της κατοχής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε, τονίζοντας πως απαξιεί να απαντήσει “στα εμφυλιοπολεμικά, μισαλλόδοξα και τρομοκρατικά κηρύγματα της ΝΔ. Τους παραδίδουμε στη χλεύη του ελληνικού λαού”.

Ακολούθησε νέα ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, που ζήτησε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να απαντήσει ξεκάθαρα αν καταδικάζει την ανακοίνωση της νεολαίας του, που καλεί σε εξέγερση», σημειώνοντας πως «όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές».

Η συνέχεια ήρθε από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, που σε νέα ανακοίνωση χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία «νοσταλγούς του εμφυλιοπολεμικού κλίματος τολμάνε να αποκαλούν δοσίλογους τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ την ίδια ώρα κλείνουν το μάτι στο φασισμό και τη Χρυσή Αυγή.

«Να είναι σίγουροι οι κουκουλοφόροι του μνημονίου, ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν πρόκειται να επιτρέψουν στις ακραίες πολιτικές τους να διαλύσουν την κοινωνία. Δε θα υποχωρήσουμε απέναντι στο φόβο, την τρομοκρατία και την καταστολή». Η ανακοίνωση “κλείνει” με υστερόγραφο: «Θα περιμέναμε από το κόμμα που βρισκόταν στην κυβέρνηση στις 6/12/08, όταν δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, περισσότερη σύνεση και αυτοσυγκράτηση».

Βούτσης: Παίζετε με τη φωτιά – Νταβλούρος: Είστε συνοιδοιπόροι με τη Χρυσή Αυγή

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ένταση μεταφέρθηκε από τις… ανακοινώσεις, στη Βουλή, όπου βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξαν σκληρές εκφράσεις και κατηγορίες.

Ο Νίκος Βούτσης κατήγγειλε την ανακοίνωση της ΝΔ για την επέτειο Γρηγορόπουλου ζητώντας από την ΝΔ να την αποσύρει, λέγοντας πως “η ατζέντα, η φρασεολογία το γράμμα τέτοιοων ανακοινώσεων δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Υπάρχει μόνο την προηγούμενη του εμφυλίου. Σας προειδοποιώ δεν πρέπει να παίζουμε με τη φωτιά. Η δημοκρατία δεν καλύπτεται από τέτοια φρασεολογία”.

Από την πλευρά του από τη Νέα Δημοκρατία ο Θανάσης Νταβλούρος δήλωσε πως προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως “είναι πλέον γνωστό ποιοι υπηρετούν και τι, και τι υπερασπίζονται, Οι μάσκες έπεσαν καταλάβατε το. Αποκαλυφθήκατε. Είστε συνοιδιπόροι με την Χρυσή Αυγή. Έχετε την έννοια μιας ιδιότυπης κοινωνικής αντίληψης μπροστά στα αλλόκοτα που θέλετε να επιβάλετε .

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυριάκος Βιρβιδάκης προσπάθησε να σταματήσει την συζήτηση, αλλά παρενέβη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία τόνισε “για να αστυνομοκρατεί δικαίωμα έχει μόνο ο κ. Νταβλούρος. Ντροπή σας γιατί διευθύνετε τη συζήτηση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συγκεντρώσεις στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου – Ποιοι σταθμοί του Μετρό θα είναι κλειστοί

Πρωτοφανής επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στον ΣΥΡΙΖΑ: “Οι κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ να ξέρουν πως δεν θα υπάρξει νέα Marfin”

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Newsit: “Να καείτε π…….. τραπεζικοί”

Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ στη Βουλή για το Μνημόνιο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε