Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Πόλεμος Χρυσοχοΐδη με Παπουτσή για τη ΔΙΑΣ

Η ομάδα ΔΙΑΣ, το κέντρο της Αθήνας και οι αιτήσεις για άσυλο στο επίκεντρο της κόντρας που πηγάζει από το γεγονός πως ο κ. Χρυσοχοΐδης τάσσεται στο πλευρό του κ. Βενιζέλου.

Τα πυρά του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη δέχθηκε ο Χρήστος Παπουτσής. Κατα την ανάληψη των νέων του καθηκόντων ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε οτι “όταν έφυγα πριν από 17 μήνες, η ΔΙΑΣ είχε 2.000 αστυνομικούς και 1.000 μοτοσικλέτες. Τώρα, μαθαίνω ότι στο δρόμο είναι 1.300 και οι άλλοι στα γραφεία”. Αναρωτήθηκε μάλιστα “ σε ποιών τα γραφεία βρίσκονται οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί”.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης υποσχέθηκε οτι απο αύριο κιόλας θα βγάλει στο δρόμο άλλους 700 αστυνομικούς ενώ “κοντά σ’ αυτούς θα προστεθούν πολύ γρήγορα  άλλοι 1.000″.

Κατα τ’ άλλα ο νέος υπουργός προστασίας του πολίτη έδωσε έμφαση στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της ανομίας ενώ μιλώντας για το κέντρο της Αθήνας είπε χαρακτηριστικα: “Δεν υπάρχει κέντρο Αθήνας σήμερα” συμπληρώνοντας οτι έχει υποβαθμιστεί και χρειάζεται να βελτιωθούν σημαντικά οι υποδομές. Πρόσθεσε μάλιστα οτι στο παρελθό έχει στείλει πολλές επιστολές για το θέμα χωρίς ωστόσο να βρεθεί καποια λύση.

Ωστόσο λίγο αργότερα ήρθε και η απάντηση του πρώην υπουργού, Χρήστου Παπουτσή ο οποιος δήλωσε πως στις 7/5/2010 η δύναμη της ομάδας ΔΙΑΣ ανερχόταν σε 1916 άτομα και στις 7/3/2012 η δύναμη της ομάδας ΔΙΑΣ σε 1986 άτομα, διαψεύδοντας τα λεγόμενα του κ. Χρυσοχοΐδη.

Και επεσήμανε δε ότι σήμερα, από τα 1986 στελέχη της ομάδας ΔΙΑΣ, 100 είναι τραυματίες, 353 βρίσκονται είτε σε εκπαίδευση, είτε σε κανονική, είτε σε αναρρωτική άδεια, υπεραμυνόμενος έτσι το δικό του έργο στο υπουργείο.

Φυσικά αυτή η νέα κόντρα έχει και πολιτική διάσταση μιας και ο Χρυσοχοΐδης στο παρασκήνιο έχει ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Βενιζέλου και αντιπάλου του κ. Παπουτσή. Έτσι εκτός του ότι ο κ. Παπουτσής υπεραμύνθηκε του έργου του άφησε αιχμές και κατά του κ. Χρυσοχοΐδη μιλώντας για το κέντρο της Αθήνας και την εγκληματικότητα που επικρατεί εκεί.

Εμμέσως, ο κ. Παπουτσής καταγγέλει επίσης ότι “το Σεπτέμβριο του 2010, όταν ανέλαβε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, το βάρος του παρελθόντος σε εκκρεμή αιτήματα ασύλου μεταναστών, ήταν ήδη πολύ μεγάλο. 48.000 αιτήματα χορήγησης ασύλου, ενώ πλέον εκκρεμούν λιγότερα αφού έχουν μειωθεί οι αιτήσεις κατά 17.000.

Διαβάστε

Γιατί χάθηκε η ομάδα ΔΙΑΣ από τους δρόμους;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε