Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Πόλεμος στην «Πολυκατοικία» για τις Βρυξέλλες

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μαίνεται ο «πόλεμος» ανακοινώσεων ανάμεσα στη Ντόρα Μπακογιάννη και τη Νέα Δημοκρατία με αφορμή την απουσία του κόμματος από τη Σύνοδο του ΕΛΚ.

Την αρχή έκανε η πρώην υπουργός Εξωτερικών, που κατηγόρησε την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μικροπολιτικές και κοντόφθαλμες προσεγγίσεις, σχολιάζοντας την απουσία της ΝΔ από τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Η ανεξάρτητη βουλευτής έκανε λόγο για απομόνωση της ΝΔ από την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά λόγω και της στάσης της απέναντι στο μνημόνιο.

«Η επένδυση στη χρεοκοπία της χώρας και οι αριστερόστροφες κορώνες της ηγετικής ομάδας της ΝΔ οδηγούν στην απομόνωσή της από την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά. Από μια κρίσιμη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος η Ελλάδα απουσίαζε εντελώς, απόδειξη ότι οι μικροπολιτικές και κοντόφθαλμες προσεγγίσεις της δύσκολης οικονομικής θέσης της χώρας δεν μπορούν να σταθούν και να υποστηριχθούν μπροστά στα ευρωπαϊκά κόμματα και στους ευρωπαίους ηγέτες. Το μέλλον της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η απουσία των ελληνικών θέσεων από ουσιαστικές συζητήσεις για το μέλλον της Ευρώπης δεν υπονομεύει μόνο τη θέση της κεντροδεξιάς, βλάπτει τα συμφέροντα της Ελλάδας», αναφέρει σε δήλωσή της η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η απάντηση από τη Ρηγίλλης δεν άργησε να έρθει και συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά απέδιδαν τα όσα είπε η Ντόρα Μπακογιάννη «στην αντιπολιτευτική της διάθεση απέναντι στη ΝΔ». «Κατανοούμε τη θέση της αυτόν τον καιρό, αλλά όφειλε, αφού είχε διοριστεί και Υπουργός Εξωτερικών, να γνωρίζει ότι οι Πρόεδροι των Κομμάτων που συμμετέχουν στο ΕΛΚ δεν μπορούν, βάσει καταστατικού, να αντικατασταθούν και η συμμετοχή τους σ’ αυτές τις συνεδριάσεις είναι αυστηρά προσωπική», ανέφεραν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ.

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι ο Αντώνης Σαμαράς μετά από συνεννόηση με την ηγεσία του ΕΛΚ, δεν συμμετείχε στη Συνεδρίαση των Βρυξελλών, αφού είναι γνωστό ότι τις ημέρες αυτές, ενόψει της μετάβασής του στη ΔΕΘ, έχει αφιερώσει το χρόνο του σε συνεχείς επαφές με τους παραγωγικούς φορείς. Άλλωστε, τονιζόταν από τη Ρηγίλλης, ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται σε τακτικότατη επαφή με όλους τους ηγέτες των Κεντροδεξιών κομμάτων του ΕΛΚ καθώς και με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ και προσωπικό του φίλο Βίλφρεντ Μαρτενς.

Γεύμα για τρεις στη Μ. Βρετανία – Ντόρα – Σπηλιωτόπουλος – Κιλτίδης

Οι «ζυμώσεις» για την ίδρυση του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη φαίνεται ότι έχουν ξεκινήσει.

Η ανεξάρτητη βουλευτής γευματίζει αυτή την ώρα στη Μεγάλη Βρετανία με τον επίσης εκτός Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Κιλτίδη, αλλά και τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, δυο πολιτικούς που ουδέποτε έκρυψαν την πολιτική τους φιλία με την πρώην υπουργό Εξωτερικών.

Πρόκειται για ένα γεύμα με πολλές, πολιτικές, προεκτάσεις. Φαίνεται πως η κα Μπακογιάννη προετοιμάζει σιγά σιγά το δρόμο για την ίδρυση ενός νέου κόμματος. Το έχει άλλωστε δηλώσει πως ό,τι είναι να γίνει με το νέο κόμμα, θα γίνει μετά τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όπως και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, έτσι και ο Κώστας Κιλτίδης έχει επανειλημμένα αφήσει να εννοηθεί πως θα ακολουθήσει τη Ντόρα Μπακογιάννη στο νέο της εγχείρημα. Πρόσφατα, μάλιστα, φλέρταρε με το ΛΑ.Ο.Σ. και με την υποψηφιότητα για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αλλά το γεγονός πως τελικά το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη κατεβάζει στην εκλογική μάχη τον Κυριάκο Βελόπουλο, δείχνει ότι ο πρώην βουλευτής της ΝΔ επέλεξε την πλευρά της Ντόρας Μπακογιάννη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε