Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πολιτική λύση φέρνει την Τρίτη στις αποσκευές της η Μέρκελ – Τι θα πει στον πρωθυπουργό – Πως κλείστηκε το ραντεβού – Όλο το παρασκήνιο

Πολιτική λύση φέρνει την Τρίτη στις αποσκευές της η Μέρκελ – Τι θα πει στον πρωθυπουργό – Πως κλείστηκε το ραντεβού – Όλο το παρασκήνιο

– Σαμαράς: Θα την υποδεχθούμε όπως αρμόζει σε ένα ηγέτη μιας μεγάλης δύναμης
– Καγκελαρία: “Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα”
– Βενιζέλος: Πολύ σημαντική η επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα
– Η συνάντηση Μέρκελ – Σαμαρά θα γίνει μια ημέρα μετά το κρίσιμο Eurogroup

Πολιτική στήριξη στην Ελλάδα και στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά θα δώσει την Τρίτη η Ανγκελα Μέρκελ η οποία φέρνει στις αποσκευές της την πολιτική λύση που θα δώσει ανάσα στην χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη στα τρία κόμματα έχουν γίνει οι απαραίτητες διαβουλεύσεις, οι συνομιλίες της κυβέρνησης με την τρόικα οδεύουν προς το τέλος τους και η κα Μέρκελ θα δηλώσει ότι στηρίζει την Ελλάδα μέσα στο ευρώ και βέβαια ότι η δόση είναι ζήτημα χρόνου να εκταμιευθεί.

Η έλευση της Μέρκελ στην Αθήνα θα ειναι και ένα μήνυμα στο ΔΝΤ το οποίο είναι εκείνο που δημιουργεί συνεχώς προσκόμματα στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο του πακέτου προσπαθώντας να “εκβιάσει” την ΕΕ να δεχθεί το κούρεμα των ομολόγων.

“Στηρίζω την Ελλάδα, την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά” θα πει η γερμανίδα καγκελάριος.

Η κίνησή της αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει και τις διαρροές που έγιναν στον γερμανικό Τύπο ότι μετά τη συνάντησή της με τον Ελληνα Πρωθυπουργό στο Βερολίνο, τον περασμένο μήνα, άλλαξε γνώμη για την θέληση του Αντώνη Σαμαρά να υλοποιήσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και να υιοθετήσει όλα τα μέτρα για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας.

Πως κλείστηκε το ραντεβού

Τίποτα δεν έγινε στην τύχη, λένε με νόημα στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού αναφερόμενοι στο ραντεβού που κλείστηκε για την Τρίτη 09/10 μεταξύ των 2 ηγετών.

Η Ανγκελα Μέρκελ και ο Αντώνης Σαμαράς αιφνιδίασαν σήμερα πολλούς τόσο σε Αθήνα όσο και σε Βερολίνο. Οι επαφές των δυο επιτελείων για το κλείσιμο του ραντεβού έγιναν με απόλυτη μυστικότητα. Κανείς δεν συνέδεσε παρά μόνο εκ των υστέρων την ολιγοήμερη επίσκεψη στενότατου συνεργάτη του κ. Σαμαρά στο Βερολίνο πριν από λίγες ημέρες.

Ο άνθρωπος – κλειδί, ήταν αυτός που κανόνισε όλες τις λεπτομέρειες της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Αθήνα χωρίς να το μάθει κανείς.

Έτσι, ο εκπρόσωπος της Μέρκελ Στέφεν Ζάϊμπερτ δήλωνε το μεσημέρι: “Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θα επισκεφθεί την Τρίτη την Αθήνα για να συναντηθεί με τον ομόλογό της Αντώνη Σαμαρά και δήλωσε ότι υποστηρίζει την «πιο σθεναρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια» την οποία καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση”.

Θα πρόκειται για μια «επίσκεψη εργασίας» στην διάρκεια της οποίας τα κύρια θέματα συζήτησης θα είναι «η κατάσταση στην Ελλάδα, η κατάσταση στην ευρωζώνη, διεθνή θέματα και οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών», είπε ο Ζάιμπερτ.

«Το μήνυμα το οποίο η Γερμανία θέλει να μεταδώσει στην Ελλάδα είναι αυτό που η καγκελάριος πάντοτε μετέφερε, ειδικά όταν ο κ. Σαμαράς είχε έλθει στο Βερολίνο, δηλαδή: θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και την σταθεροποίηση στην ευρωζώνη», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας.

«Διαπιστώνουμε ότι υπό την κυβέρνηση Σαμαρά γίνεται μια πιο σθεναρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια και υποστηρίζουμε την συνέχισή της», είπε ακόμη ο Ζάιμπερτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυστηρή προειδοποίηση Σαμαρά:”Δεν θα επιτρέψω η χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι”

Στην Αθήνα την Τρίτη η Ανγκελα Μέρκελ – Πως πείστηκε…

Όταν ήμασταν “στα μέλια”! – Η Μέρκελ το 2007 στην…

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε