Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λίγα Σύννεφα 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πολιτική συμφωνία για την αξιολόγηση βλέπει η Έφη Αχτσιόγλου

Πολιτική συμφωνία για την αξιολόγηση βλέπει η Έφη Αχτσιόγλου
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 01.12.2016 | 18:02
Πρώτη δημοσίευση: 01.12.2016 | 18:02

Πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας βλέπει η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου. Σε δηλώσεις της μετά τις συναντήσεις που είχε με μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εξέφρασε την εκτίμηση ότι “μπορεί να υπάρξει μία «επί της αρχής» πολιτική συμφωνία για το σύνολο των ζητημάτων της δεύτερης αξιολόγησης.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι “στο Eurogroup κομβικό ρόλο θα έχει η συζήτηση για τα εργασιακά, ακριβώς επειδή είναι ένα "βαθιά πολιτικό θέμα", το οποίο δεν μπορεί να λυθεί σε επίπεδο τεχνικής διαπραγμάτευσης”.

Που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει συμφωνία με τους Θεσμούς και η κυβέρνηση θα επιδιώξει πολιτική συμφωνία για να ξεπεραστεί ο σκόπελος. Επίσης με τις δηλώσεις της η κα Αχτσιόγλου πετάει το μπαλάκι στους πολιτικούς προϊσταμένους των Θεσμών και τους καλεί να δοθεί πολιτική εντολή ώστε να εφαρμοστούν οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, αφού οι συζητήσεις σε τεχνικό κλίμα κινδυνεύουν να είναι ατέρμονες.

Στο μεταξύ η υπουργός στις συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισήμανε την ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα .

"Μεταφέραμε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα. Στο σύνολό τους, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τα οποία συναντήθηκα υποστηρίζουν θερμά τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την επαναφορά της χώρας σε αυτό που αποτελεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο στα εργασιακά δικαιώματα", τόνισε η κ. Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με την ίδια, τα μέλη του ΕΚ υποστήριξαν, από την πλευρά τους, ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να βρίσκεται σε κατάσταση εξαίρεσης από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, επειδή βρίσκεται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και η Ευρώπη δεν θα πρέπει να επιτρέψει μία τέτοια εξαίρεση της Ελλάδας από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο. "Τα μέλη του ΕΚ που καλύπτουν ευρύ φάσμα πολιτικών δυνάμεων υποστήριξαν ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για να ασκήσουν τις αναγκαίες πιέσεις στο πολιτικό επίπεδο, ούτως ώστε να επιστρέψουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στη χώρα", σημείωσε η υπουργός Εργασίας.

Θανάσης Λυρτσογιάννης


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Δραγασάκης: Να κλείσει επιτέλους η αξιολόγηση! Δραγασάκης: Να κλείσει επιτέλους η αξιολόγηση!
  2. Γαλλικές εκλογές – Λυκούδης: Πολύ μεγάλη ανακούφιση για όλους τους δημοκράτες της Ευρώπης Γαλλικές εκλογές – Λυκούδης: Πολύ μεγάλη ανακούφιση για όλους τους δημοκράτες της Ευρώπης
  3. Σόιμπλε: Δεν μας... αγάπησε ξαφνικά, αλλά δίνει λύση για το χρέος; [vid] Σόιμπλε: Δεν μας... αγάπησε ξαφνικά, αλλά δίνει λύση για το χρέος; [vid]
  4. Σκουρλέτης:  Δύσκολη η συμφωνία - Αναγκαία η επαναδιαπραγμάτευση για το χρέος Σκουρλέτης: "Δύσκολη η συμφωνία - Αναγκαία η επαναδιαπραγμάτευση για το χρέος"
  5. Αξιολόγηση: Το εφιαλτικό σενάριο για το χρέος και η παγίδα του Σόιμπλε Αξιολόγηση: Το εφιαλτικό σενάριο για το χρέος και η παγίδα του Σόιμπλε
  6. Μοσκοβισί: Ανακοίνωση, αισιοδοξία και φωτογραφία με Τσακαλώτο - Χουλιαράκη [pic] Μοσκοβισί: Ανακοίνωση, αισιοδοξία και φωτογραφία με Τσακαλώτο - Χουλιαράκη [pic]