Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Πολύ μεγάλη κρίση για πάνω από 2 χρόνια

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αυτό προβλέπουν οι πολίτες σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, ενώ υποστηρίζουν ότι κανένα από τα δύο κόμματα εξουσίας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση.

Οι Έλληνες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue  για την Καθημερινή και τον Σκάι, πιστεύουν ότι η κρίση είναι μεγαλύτερη για την Ελλάδα παρά για τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. Σε ερώτηση πως αξιολογούν την κρίση που αντιμετωπίζει η οικονομία η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, δηλαδή το 84%, απάντησε ότι πρόεκειται για πολύ μεγάλη κρίση.
 
Όσον αφορά στη διάρκεια της κρίσης σχεδόν ένας στους πέντε Έλληνες εκτιμά ότι θα διαρκέσει για αρκετά χρόνια.  Πιο συγκεκριμένα, το 26% των ερωτηθέντων υποστήριξε ότι η κρίση θα κρατήσει για περισσότερα από δύο χρόνια ενώ το 22% για περισσότερα από 5 χρόνια.

Αναφορικά με το ποια κυβέρνηση είναι καλύτερη προκειμένου να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, το 38% απαντά το ΠαΣοΚ, αν και 4 στους 10 υποστηρίζουν ότι κανένα από τα δύο κόμματα εξουσίας δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί επαρκώς την κρίση. 

Εκτός όμως από την κυβέρνηση οι πολίτες φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην Ε.Ε. και το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. Το ποσοστό των Ελλήνων που πιστεύει ότι το ευρώ μάλλον προστατεύει την ελληνική οικονομία μειώθηκε κατά 6 μονάδες σε σχέση με τον περασμένο μήνα. Έτσι το 54% απάντησε ότι μάλλον προστατεύει το ευρώ αλλά το 23% απάντησε αρνητικά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε