Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Πολυνομοσχέδιο: Γιατί η Τασία Χριστοδουλοπούλου ψήφισε “παρών” στο άρθρο 56

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με 153 “ναι” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο το βράδυ της Πέμπτης, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ειδικότερα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ψήφισαν “ναι” σε όλα, εκτός από την Αντιπρόεδρο της Βουλής,  Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία ψήφισε σε όλα “ναι”, αλλά στο άρθρο 56 δήλωσε “παρών” για προσωπικούς και όχι πολιτικούς λόγους.

Σε ανακοίνωσή της εξηγεί γιατί ψήφισε “παρών” στο άρθρο 56 που αφορά τη διαδικασία απόλυσης των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία. Σημειώνει πως “η επιλογή μου αυτή δεν έγινε για να σηματοδοτήσει την ιδιαίτερη σημασία του σημερινού άρθρου, έννατι των άλλων, τα οποία υπερψηφίζω. Ούτε, όμως, συμψηφίζει τίποτα. Η θέση μου είναι καθαρή. Δεν θα πλήξω την κυβέρνηση καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο, ούτε προτίθεμαι να δώσω «όπλα σε κανένα και για τίποτα. Σε αυτήν την δύσκολη στιγμή για όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η επιλογή αυτής της ατομικής διαφοροποίησης, αποτελεί μια δική μου εσωτερική ανάγκη, να τιμήσω τον πρόωρα χαμένο αδελφό μου, Αγησίλαο Χριστοδουλόπουλο, συνδικαλιστή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και αντιπρόεδρο της ΟΙΛΕ μέχρι τον θάνατό του”.

Από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ο υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, δήλωσαν πως η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου είχε ενημερώσει τον Πρωθυπουργό και δεν υπάρχει πολιτικό θέμα για αυτή την επιλογή της.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε