Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Πόρτα” Σαμαρά σε Βενιζέλο-Κουβέλη;

“Πόρτα” Σαμαρά σε Βενιζέλο-Κουβέλη;

Η νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση για να “κλειδώσουν” τα μέτρα πήγε πρώτα απ’ αναβολή σε αναβολή για να καταλήξει σε… ματαίωση, τουλάχιστον πριν τη ΔΕΘ.

Κάποιοι θέλουν τους Αρχηγούς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αρκετά εκνευρισμένους καθώς λέγεται πως διαβλέπουν κίνηση ώστε να φανεί πως δεν συγκυβερνούν, αλλά ακολουθούν την πολιτική Σαμαρά.

Το ερώτημα που τίθεται εδώ είναι εάν ο Σαμαράς … επιλέγει να πάρει όλο το κόστος των νέων μέτρων στις πλάτες του, αφήνοντας αλώβητους τους κυβερνητικούς εταίρους.

Η άλλη πλευρά του νομίσματος λέει πως κάποιος πρέπει να έχει το ρόλο του κακού και κάποιος του καλού.

Να βγαίνει έξω μια εικόνα πως υπάρχει η σκληρή γραμμή την οποία κάποιοι προσπαθούν να αναδιαμορφώσουν ώστε τα μέτρα να μην είναι 100% οριζόντια.

Πάντως όλα δείχνουν ότι οι τρεις αρχηγοί τελικά θα συναντηθούν (σενάριο του σήμερα) την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Τετάρτη, και μετά την πρώτη “επαφή¨με την Τρόικα.

Θα έχουν δηλαδή στα χέρια τους τις πρώτες εκτιμήσεις-αντιδράσεις των τροϊκανών και θα συνδιαμορφώσουν τις επόμενες κινήσεις με βάση τα δεδομένα που θα ρίξουν στο τραπέζι οι δανειστές.

Η… πόρτα μάλλον δεν είναι πόρτα. Άλλωστε το Μαξίμου λέει ότι δεν μπορεί να γίνεται καθημερινά σύσκεψη των αρχηγών για θέματα… καθημερινότητας, οι αρχηγοί συναντώνται για να λάβουν αποφάσεις στρατηγικής.

Διαβάστε επίσης:

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε