Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

“Πόρτα” από την ΔΗΜΑΡ στο ΠΑΣΟΚ στον διάλογο για την Κεντροαριστερά

“Πόρτα” από την ΔΗΜΑΡ στο ΠΑΣΟΚ στον διάλογο για την Κεντροαριστερά

Χωρίς όρους και προααπαιτούμενα ο Ευάγγελος Βενιζέλος άνοιξε την πόρτα του διαλόγου με τη ΔΗΜΑΡ για τη συγκρότηση της νέας Κεντροαριστεράς και ουσιαστικά για τη συνεργασία αν όχι την συνένωση των δύο κομμάτων. Ωστόσο, η ΔΗΜΑΡ δεν σκοπεύει άμεσα τουλάχιστον να ανταποκριθεί.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέθεσε στον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη και τον αντιπρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ Χρήστο Δερβένη, να εκπροσωπήσουν το ΠΑΣΟΚ στις συζητήσεις με τη ΔΗΜΑΡ για τη συγκρότηση του φόρουμ διαλόγου για την κεντροαριστερά.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ:  «Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στηρίζει χωρίς προαπαιτούμενα και όρους τη συγκρότηση του φόρουμ διαλόγου για την Κεντροαριστερά και τη Σοσιαλδημοκρατία και ανέθεσε στον Γιάννη Μανιάτη, Γραμματέα της ΚΟ, και τον Χρήστο Δερβένη, Αντιπρόεδρο του
ΙΣΤΑΜΕ, τις συζητήσεις με τη ΔΗΜΑΡ και τις κινήσεις για τη διαμόρφωση του περιεχομένου και του πλαισίου λειτουργίας του».

Είχε προηγηθεί όμως η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, να απορρίψει την πρόταση για δημιουργία Φόρουμ Διαλόγου για την κεντροαριστερά και ήδη ο Νίκος Μπίστης, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη διεύρυνση υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση αυτή.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ σύμφωνα με πληροφορίες επικράτησε η άποψη ότι είναι άλλο να υπάρχει γενικά διάλογος με προσωπικότητες και πολιτικές κινήσεις για την ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και άλλο η κοινή συμμετοχή σε ένα φόρουμ με σταθερό χαρακτήρα επικοινωνίας.

Να σημειωθεί ότι η ίδρυση Φόρουμ Διαλόγου και Συνεργασίας των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού , της Σοσιαλδημοκρατίας και της Πολιτικής Οικολογίας είχε αποφασιστεί σε κοινή εκδήλωση την οποία είχαν οργανώσει πρόσφατα οι κινήσεις πολιτών «Κοινωνικός Σύνδεσμος», «Μπροστά», «Νέοι Μεταρρυθμιστές», «Π80», «Πολιτεία 2012» και «Πρωτοβουλία Β». Στην εκδήλωση εκείνη είχαν μιλήσει από το ΠΑΣΟΚ ο κ.Μανιάτης και από την ΔΗΜΑΡ ο κ. Μπίστης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι θα συζητήσουν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε