Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

“Πόρτα” στα Σκόπια και από την Ε.Ε.

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Copy Paste οι αντιδράσεις των διεθνών οργανισμών μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης

Μετά το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. σπεύδει ρητά και κατηγορηματικά να θυμίσει στα Σκόπια πως επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει κάτι, παρά την καταδίκη της Ελλάδας μόλις χθες (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Η απόφαση της Χάγης για την Ενδιάμεση Συμφωνία Αθηνών-Σκοπίων δεν επηρέασε τις αποφάσεις του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ της Ε.Ε., αφού οι υπουργοί επανέλαβαν ότι προϋπόθεση για να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΠΓΔΜ με τις Βρυξέλλες είναι να υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας.

Το κλίμα ήταν θετικό υπέρ των ελληνικών θέσεων. Το Συμβούλιο δεν έδωσε μετά και την ομόφωνη απόφασή του, “πράσινο” φως στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΠΓΔΜ, όπως είχε προτείνει η Επιτροπή τον Οκτώβριο του 2009, ενόσω παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα της ονομασίας, με τις επιπτώσεις που έχει στις σχέσεις καλής γειτονίας.

Οι ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν ομόφωνα ότι παραμένει ζωτικής σημασίας η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας και η διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας.

Όλοι ωστόσο έσπευσαν (ήδη από χθες) να “παροτρύνουν” (να πιέσουν δηλαδή) την Ελλάδα για άμεση λύση στο θέμα του ονόματος θύμισαν με νόημα ότι όσο ο χρόνος περνάει τα πράγματα γίνονται πιο δυσχερή για τη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης:
Τα νέα δεδομένα για το Σκοπιανό – ΝΑΤΟ προς Σκόπια: “Δεν πάτε πουθενά χωρίς λύση”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε