Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ποτάμι: Η παραίτηση της γ.γ. του υπ. Εργασίας επιβεβαιώνει τις καταγγελίες μας

Ποτάμι: Η παραίτηση της γ.γ. του υπ. Εργασίας επιβεβαιώνει τις καταγγελίες μας

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το Ποτάμι με αφορμή την παραίτηση της γενικής γραμματέως του υπουργείου Εργασίας.

Όπως τονίζεται σε μακροσκελή ανακοίνωση:

«Από τις 21 Σεπτεμβρίου το Ποτάμι κατήγγειλε ότι υπάρχει μια διαφορά περί τις 19.000 απασχολούμενων στο Δημόσιο οι οποίοι είναι εξαφανισμένοι: Συγκεκριμένα ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αυξήθηκε η απασχόληση στο Δημόσιο κατά 27.700 μεταξύ Ιουνίου 2015 και Ιουνίου 2016, τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου εσωτερικών στο apografi.gov.gr δείχνουν ότι μέσα στο 2016 έγιναν 8.473 προσλήψεις.

Τα στοιχεία αυτά δεν διαψεύσθηκαν από την κυβέρνηση. Μόνο κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψέλισαν “μα αναφέρεστε στους διμηνίτες και τριμηνίτες που απασχολούνται στους δήμους για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας – εκεί είναι η διαφορά των 19.000 που εντοπίζετε”.

Σήμερα, 20 μέρες μετά την αρχική καταγγελία του Ποταμιού, αποδεικνύεται πως όντως κάποιο λάκο είχε η φάβα όπως καλά είχε επισημάνει το Ποτάμι, κι αυτός ο λάκος βρίσκονταν στα προγράμματα ολιγόμηνης απασχόλησης για τα οποία αρμόδια είναι η κ. Αντωνοπούλου: Η γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας κ. Δήμητρα Χαλικιά παραιτήθηκε καταγγέλλοντας την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας κ. Αντωνοπούλου για φωτογραφικές προσλήψεις σε αυτά τα προγράμματα και μια άνευ προηγουμένου κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.

Καλό θα ήταν, επομένως, τα στελέχη και οι φίλοι του καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να εξετάζουν με περισσότερη σοβαρότητα τις καταγγελίες του Ποταμιού κι όχι να αντιδρούν πετώντας του λάσπη όπως συνηθίζουν. Η παραίτηση της Γεν.Γραμματέως του Υπουργείου Εργασίας επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του Ποταμιού».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε