Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ποτάμι υπέρ Μουζάλα: Ένα σαρδάμ δεν είναι λόγος παραίτησης

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αντίθετα από τη Νέα Δημοκρατία και την Ένωση Κεντρώων, το Ποτάμι στηρίζει τον Γιάννη Μουζάλα μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής περί “Μακεδονίας”. Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα μιλά για σαρδάμ, που δεν είναι λόγος παραίτησης ενός υπουργού.

Μάλιστα, το Ποτάμι επιτίθεται σε όσους αντέδρασαν και ζήτησαν την παραίτηση του υπουργού, μεταξύ των οποίων (και μάλιστα πρώτοι πρώτοι) οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να παραιτηθεί ένας υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά τα σαρδάμ δεν περιλαμβάνονται σε αυτούς. Εθνοκάπηλοι όλων των ειδών συμμαζευτείτε. Η χώρα έχει τραγικά προβλήματα μπροστά της, μην καταπίνουμε την κάμηλο και διυλίζουμε τον κώνωπα», αναφέρει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

Η ανακοίνωση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Ο κ. Μουζάλας μπορεί να υπήρξε ικανότατος στη διαχείριση του μεταναστευτικού, αλλά στα εθνικά μας ζητήματα δεν επιτρέπονται λάθη και “γκάφες” ούτε μία φορά, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους αργά το βράδυ της Τρίτης (15.03.2016) οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Επισημαίνουν δε πως “η Μακεδονία και η ιστορία της είναι Ελληνική με αποδείξεις. Όσα χρόνια κι αν περάσουν οι Έλληνες γνωρίζουμε τις ρίζες μας και κανείς δεν θα μας αποκόψει από αυτές. Από την πρώτη στιγμή δεν υπερασπιζόμαστε τις αβάσιμες, εθνικιστικές, επεκτατικές ανοησίες των Σκοπίων με κανέναν τρόπο“.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζουν πως ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος δήλωσε στο twitter πως “δεν αρκεί η συγγνώμη Μουζάλα, ζητώ την παραίτησή του” και καταλήγουν πως το κόμμα δεν διαπραγματεύεται το “όνομα Μακεδονία και την ιστορία μας“.

Η Νέα Δημοκρατία

«Την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα. Αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως “Μακεδονία”. Ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων. Το ατόπημα αυτό δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες. Ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή του», αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Αποπομπή ζητά η Ένωση Κεντρώων

«Ένα πράγμα μόνο δεν είχαμε ακούσει από την κυβέρνηση, το να λένε τα Σκόπια “Μακεδονία”. Και να που έγινε και αυτό δια στόματος του κ. Μουζάλα. Η πράξη αυτή είναι το λιγότερο ντροπιαστική για όλους τους Έλληνες. Καλούμε αμέσως τον κ. Τσίπρα να καταδικάσει τα λεγόμενα του κ. Μουζάλα και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες», αναφέρει ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε